ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий вцілому

Дата:

17.12.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 17
Про зміну назви  Комунального закладу «Славутицький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» Славутицької міської ради  Київської  області та затвердження Положення Комунального закладу «Славутицький міський центр соціальних служб» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області»

СЛАВУТИЦЬКА МІСЬКА РАДА

ВИШГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 
Р  І  Ш  Е  Н  Н  Я
 
Про зміну назви  Комунального закладу «Славутицький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» Славутицької міської ради  Київської  області та затвердження Положення Комунального закладу «Славутицький міський центр соціальних служб» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області»
 
На виконання рішення Славутицької міської ради від 15 грудня 2020 року №6-1-VIII «Про зміну назви Славутицької міської ради та виконавчого комітету Славутицької міської ради», відповідно до Законів України «Про соціальні послуги», «Про соціальну роботу з сім'ями, дітьми та молоддю, постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 року № 479 «Деякі питання діяльності центрів соціальних служб», керуючись ст.25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,
м і с ь к а   р а д а
 
В И Р І Ш И Л А :
 
1. Змінити назву юридичної особи «Комунальний заклад «Славутицький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» Славутицької міської ради  Київської  області» на  «Комунальний заклад «Славутицький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області» (скорочене найменування юридичної особи – КЗ «СМЦСС»).
2. Внести такі зміни до Положення про комунальний заклад «Славутицький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» Славутицької міської ради  Київської  області (далі – Положення):
2.1. Викласти назву Положення у новій редакції:
«ПОЛОЖЕННЯ
про  Комунальний заклад «Славутицький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської  області»;
2.2. Викласти Розділ «1. Загальні положення» у новій редакції:
 
1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
 
    1.1. Комунальний заклад «Славутицький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області (далі - Центр) – є закладом, що проводить соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають  у складних життєвих обставинах, і надає їм соціальні послуги.
    1.2. Найменування закладу:
    1.2.1. Повне найменування українською мовою: Комунальний заклад «Славутицький міський центр соціальних служб» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області.
    1.2.2.  Скорочене найменування: КЗ «СМЦСС».
    1.3. Місцезнаходження закладу: 07101, Київська область, Вишгородський район, місто Славутич, Московський квартал, 12.
    1.4. Центр належить до єдиної державної системи центрів соціальних служб, яка складається з республіканського(Автономної республіки Крим), обласних, Київського та Севастопольського міських, районних, міських, районних у містах, селищних та сільських центрів.
  1.5. Центр утворюється, реорганізується та ліквідується Славутицькою міською радою Вишгородського району Київської області, належить до сфери її управління та реєструється в порядку, визначеному законом.
  Центр є підзвітним та підконтрольним Славутицькій міській раді Вишгородського району Київської області, підпорядкованим виконавчому комітету Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області.
    1.6.Організаційно-правове, методичне та інформаційне забезпечення Центру здійснює Київський обласний центр соціальних служб.
    1.7. Центр у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства соціальної політики України, розпорядженнями голови Київської обласної державної адміністрації, рішеннями Київської обласної ради, наказами директора Київського обласного центру соціальних служб, рішеннями Славутицької міської ради Вишгородського району та її виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, Кодексом етики, честі, порядності, добросовісного та ефективного управління Славутицької територіальної громади, Статутом територіальної громади м. Славутича, регламентом Славутицької міської ради Вишгородського району та її виконавчого комітету, цим положенням та іншими нормативно правовими актами з питань сім’ї, дітей та молоді.
           1.8.  Основними принципами діяльності Центру є:
-  законність;
-  соціальна справедливість;
- системність;
-  раннє виявлення та надання допомоги сім 'ям, дітям та молоді,           які перебувають у складних життєвих обставинах;
-  конфіденційність та відповідальність за дотримання етичних та
   правових норм;
  •   додержання і захист прав людини;
  •   адресність та індивідуальний підхід;
  •   добровільність вибору в отриманні чи відмові від отримання       соціальних послуг;
  •   комплексність та системність під час надання соціальних послуг;
  •   дотримання державних стандартів і нормативів соціальних   послуг;
  •  доступність та відкритість;
  •   максимальна ефективність та прозорість використання надавачами соціальних послуг бюджетних та позабюджетних коштів.
  1.9. Центр є неприбутковою установою та не має на меті отримання доходів.
  Забороняється розподіляти отримані доходи (прибутки) або їх частини для розподілу серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників (окрім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів Центру та інших пов’язаних з ними осіб.
Доходи (прибутки) Центру використовуються виключно для фінансування видатків на утримання Центру, реалізації мети(цілей, завдань)та напрямів діяльності, визначених його установчими документами.
  1.10. Фінансування Центру здійснюється за рахунок коштів   передбачених бюджеті Славутицької міської територіальної громади, надходжень коштів із державного та обласного бюджетів для фінансування заходів на виконання державних та галузевих програм з питань сім’ї, дітей та молоді, а також за рахунок спонсорської, благодійної та гуманітарної допомоги.    
    1.11. Центр очолює директор Центру, який призначається на посаду і звільняється з посади  в установленому порядку, розпорядженням міського голови.».
3. З урахуванням зазначених змін, затвердити Положення про Комунальний заклад «Славутицький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області в новій редакції, що додається.
4. Директору Комунального закладу «Славутицький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області Аллі Божок подати документи для державної реєстрації зміни назви юридичної особи, зазначеної в п.1 рішення, в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, після державної реєстрації перейменування засновника в установленому законодавством порядку.
 
 
Міський голова Юрій ФОМІЧЕВ

ДОДАТКИ

1 17 ЦСМСС.pdf Переглянути