ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 3

Міністерство охорони здоров’я України
Звернення
У кінці липня 2017 року всі працівники ДЗ СМСЧ № 5 м. Славутича отримали попередження про те,що «у зв’язку зі змінами існуючих умов праці в частині зменшення її розміру відповідно до наказу Міністерства соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України № 308/519 від 05.10.2005 року зі змінами та доповнення,  з 01.10.2017 року їх посадові оклади будуть зменшені на 25 %. У разі незгоди на продовження роботи в нових умовах праці, їх трудові договори будуть розірвані на підставіп.6 ст.36 КЗпП України».
Усно працівникам було роз’яснено, що в наказ № 308/519 від 05.10.2005 року були внесені зміни, які позбавляють адміністрацію підстав для нарахування та виплати підвищення окладів «за спеціалізацію» в розмірі 25 %.
Проте, як вам відомо, останні зміни спільного наказу Міністерства соціальної політики України та Міністерства охорони здоров’я України № 308/519 від 05.10.2005 року відбулися 18.05.2017 року.
Вказаними змінами було в новій редакції викладено підпункт 2 підпункту 2.4.6: «2. Посадові оклади (тарифні ставки) медичних та фармацевтичних працівників закладів охорони здоров’я, що зайняті обслуговуванням працівників об’єктів з особливим режимом роботи на підставі договору про таке обслуговування, перелік яких визначений постановою Кабінету Міністрів України від 11 липня 2002 року № 973, підвищуються на 25 відсотків, а інших працівників цих закладів - на 20 відсотків.» Стара редакція була такого змісту: «Посадові оклади (тарифні ставки) медичних та фармацевтичних працівників закладів охорони здоров'я, які були в підпорядкуванні III Головного управління МОЗ СРСР, підвищуються на 25 відсотків, а інших працівників цих закладів - на 20 відсотків.».
Постановою Кабінету Міністрів України від 11 липня 2002 року № 973, затверджено перелік  об'єктів з особливим режимом роботи, серед яких під п. 14 Державне  спеціалізоване підприємство  "Чорнобильська  АЕС", м. Славутич Київської області.
На 2017 рік між СМСЧ №5 та ДСП Чорнобильська АЕС укладено договори на медичне обслуговування, працівники ЧАЕС проходять в СМСЧ № 5 медичні огляди, створена «цехова служба» для надання постійних медичних послуг працівникам підприємства.
Пункт 1.6. Умовоплати праці працівників закладів охорони здоров'я та установ соціального захисту населення, які затверджені наказом Міністерства соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України № 308/519 від 05.10.2005 року, встановлює. щоконкретні розміри доплат, надбавок та інших виплат визначаються керівником закладу, установи за рахунок і в межах фонду заробітної плати та відображаються в розрахункових відомостях на виплату заробітної плати.
Пункт 2 самого наказу № 308/519 від 05.10.2005 року зобов’язує керівників закладів охорони здоров'я та установ соціального захисту населення в межах фонду заробітної плати установити працівникам посадові оклади (тарифні ставки), доплати та надбавки, виходячи з розмірів, передбачених Умовамиоплати праці працівників закладів охорони здоров'я та установ соціального захисту населення.
Згідно Статуту ДЗ СМСЧ № 5, джерелом формування фінансових ресурсів Закладу є прибуток (доход), амортизаційні відрахування, кошти, одержані від продажу цінних паперів, безоплатні або благодійні внески членів трудового колективу, підприємств, установ та організацій, громадян та інші надходження, включаючи централізовані капітальні вкладення та кредити.Не слід також забувати про медичну субвенцію та надходження з місцевого бюджету.
Таким чином, враховуючи вищевикладене, звертаємося до вас з проханням перевірити законність та обґрунтованість дій адміністрації СМСЧ № 5 щодо зняття підвищення окладів працівників.
 
Депутати Славутицької міської ради