ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий вцілому

Дата:

21.08.2024

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2
Про покладення частини функцій замовника будівництва

СЛАВУТИЦЬКА МІСЬКА РАДА

ВИШГОРОДСЬКОГО РАЙОНУКИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 
Р  І  Ш  Е  Н  Н  Я
 
 
___________________                                                    №_________________
 
Про покладення частини функцій замовника будівництва
 
З метою реалізації проєкту: «Реконструкція будівлі «Поліклініка» в лікарняний комплекс із стаціонаром, консультативно-діагностичним центром за адресою: Київська область, Вишгородський район, м. Славутич,                       вул. Збройних Сил України, б.5», в межах функцій органу місцевого самоврядування, зважаючи на рішення Постійної робочої групи з питань відбору інфраструктурних проектів Міністерства охорони здоров’я України від 29 липня 2024 року щодо відбору зазначеного вище інфраструктурного проекту в рамках реалізації спільного проєкту Світового банку та МОЗ України «Зміцнення системи охорони здоровʼя та збереження життя» (HEAL Ukraine) та лист Міністерства охорони здоров’я України від 09.08.2024 № 30/31640/2-24 керуючись статтями 17, 25, 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,
 
м і с ь к а   р а д а
 
В И Р І Ш И Л А :
 
         1. Покласти виконання частини функцій замовника будівництва на Міністерство охорони здоров’я України (далі – МОЗ) за проєктом: «Реконструкція будівлі «Поліклініка» в лікарняний комплекс із стаціонаром, консультативно-діагностичним центром за адресою: Київська область, Вишгородський район, м. Славутич,  вул. Збройних Сил України, б. 5» (далі – Проєкт) у частині:
1) здійснення відбору підрядних (проєктної та будівельної) організацій для виконання робіт з проєктування та робіт з будівництва, укладення з ними договорів та оплатою за цими договорами;
2) здійснення загальної координації реалізації будівництва та нагляду за його виконанням, зокрема: технічного нагляду шляхом відбору фахової організації, оплатою на підставі укладеного договору.
         2. Замовнику будівництва за Проєктом – Комунальному некомерційному підприємству «Славутицька міська лікарня» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області:
1) забезпечити перевірку та прийняття робіт за Проєктом (в тому числі прихованих робіт) з підписанням відповідних актів, що виконуватимуться на його користь до здійснення остаточної оплати з боку МОЗ на підставі договору, у якому встановлено порядок здійснення розрахунків, зокрема (але не виключно):
2) контроль якості виконаних робіт за Проєктом;
3) перевірку актів виконаних робіт за Проєктом;
4) перевірку та приймання обладнання в рамках Проєкту (змонтованого та/або налагодженого, та/або випробуваного (за необхідності), та/або введеного в експлуатацію (якщо вводиться в експлуатацію), меблів, інвентарю, послуг, що можуть поставлятися (надаватися) в рамках виконання робіт, з прийняттям документації щодо виконаних робіт з будівництва на його користь;
5) введення закінченого об’єкта будівництва за Проєктом в експлуатацію;
6) передати Міністерству охорони здоров’я України усі наявні документи, необхідні для виконання покладених цим рішенням на нього функцій замовника.
         3. Джерелами фінансування будівництва є кошти державного бюджету, одержані за рахунок коштів, наданих відповідно до Угоди про позику між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку від 22 грудня 2022 року № 9468-UA, Угоди про грант Глобального фонду фінансування (Проект «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» (HEAL Ukraine)) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку, що діє як розпорядник Глобального фонду фінансування від 22 грудня 2022 року № TF0С0038.
         4. В рамках реалізації Проєкту не відбувається передача чи набуття речових прав іншими особами на земельну ділянку, на якій здійснюватиметься будівництво, збудоване нерухоме майно, набуте в результаті будівництва майно (обладнання, меблі, інвентар тощо), а також результат інших робіт або послуг.
         5. Метою будівництва є оновлення та модернізація Комунального некомерційного підприємства «Славутицька міська лікарня» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області (розвиток вказаного лікувального закладу, створення (покращення) умов для ефективного і доступного медичного обслуговування).
         6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну гуманітарну комісію ради (Ярослав Вольський), постійну комісію міської ради з питань законності та правопорядку (Денис Маслій) та на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександра Линкевича.
        
 
Міський голова                                                                              Юрій ФОМІЧЕВ