ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:


Халіпова Наталія Володимирівна

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XII

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

22

Дата реєстрації:

21.04.2022

Проголосовано:

06.05.2022 10:18:00

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    16
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    11

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 22

Текст:



СЛАВУТИЦЬКА МІСЬКА РАДА



ВИШГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ


 

Р  І  Ш  Е  Н  Н  Я

 

___________________                                                        № _________________

 

Про оренду майна комунальної власності у період воєнного стану

 

З метою підтримки суб’єктів господарювання, фізичних та юридичних осіб, які здійснюють діяльність в умовах воєнного стану, відповідно до статті 64 Конституції України, Закону України «Про правовий режим воєнного стану», Указу Президента України від 24.02.2022 №64 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», керуючись Законом України «Про оренду державного та комунального майна», пунктом 129-1 Порядку передачі в оренду державного та комунального майна, ч.1 ст.59, ч.5 ст.60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 

                                                      м і с ь к а   р а д а

 

  В И Р І Ш И Л А :

 

1. Для договорів оренди нерухомого або іншого індивідуально визначеного майна комунальної власності Славутицької міської територіальної громади, чинних станом на 24.02.2022:

1.1  надати знижку у розмірі 25% на період з 01.03.2022 до моменту припинення воєнного стану; 

1.2. звільнити від орендної плати орендарів, які фактично припинили використання орендованого майна на період припинення використання майна, вказаний у зверненні орендаря балансоутримувачу.

2. Установити, що підставою для застосування таких звільнень або знижок є наказ балансоутримувача, прийнятий на підставі звернення орендаря. Зміни до договору оренди про початок або припинення застосування знижки або звільнення у такому випадку не вносяться.

3. Вважати продовженими договори оренди комунального майна, строк дії яких завершується у період воєнного стану, на період воєнного стану та чотири місяці з дати припинення воєнного стану. Для продовження договору оренди на строк, передбачений цим пунктом, заява орендаря та окреме рішення не вимагається.

У разі, якщо граничний строк для подання заяви на продовження договору оренди припадає на період воєнного стану, цей строк продовжується на строк дії воєнного стану та 90 календарних днів наступних за днем припинення або скасування воєнного стану.

4. Орендна знижка діє при умові відсутності у орендаря заборгованості з витрат на утримання орендованого майна.

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на комісію ради з питань міського господарства (Юрій Корнійчик) та першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради  Віктора Шевченка.

 

 

 







Міський голова Юрій ФОМІЧЕВ