ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий вцілому

Сесія:

XVI

Скликання:

VIII

Проголосовано:

За основу і в цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

27.12.2022

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    16
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    11

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 718-16-VIІІ
718-16-VIІІ Про підтримку проекту Закону України № 7476 «Про внесення змін до деяких законів України щодо наслідків ухвалення судом рішення про заборону політичної партії для статусу депутатів місцевих рад»

СЛАВУТИЦЬКА МІСЬКА РАДА

ВИШГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

27.12.2022 718-16-VIII

Про підтримку проекту Закону України № 7476 «Про внесення змін до деяких законів України щодо наслідків ухвалення судом рішення про заборону політичної партії для статусу депутатів місцевих рад»

Враховуючи факт прямої військової агресії з боку Російської Федерації, та факт антиукраїнської політичної та організаційної діяльності, пропаганди війни, публічної заяви та закликів до зміни конституційного ладу насильницьким шляхом, реальної загрози порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підриву її безпеки, а також дій, спрямованих на незаконне захоплення державної влади, демонстрації проявів колабораціонізму, насильства, зважаючи на програмні та статутні цілі, що містять антиукраїнську позицію, поширення відомостей про виправдування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України Політичною партією «Опозиційна платформа - За життя», у зв’язку з прийняттям рішення Восьмого апеляційного адміністративного суду від 20 червня 2022 року у справі № П/857/8/22 за позовом Міністерства юстиції України до Політичної партії «Опозиційна платформа - За життя», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача Служба безпеки України, про заборону діяльності політичної парті, залишеного без змін на підставі постанови Верховний Суду у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду від 15 вересня 2022 року, керуючись ст. 25, 26, ч.1 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

м і с ь к а р а д а

В И Р І Ш И Л А :

  1. Підтримати внесений Кабінетом Міністрів України до Верховної Ради України проекту Закону України № 7476 «Про внесення змін до деяких законів України щодо наслідків ухвалення судом рішення про заборону політичної партії для статусу депутатів місцевих рад».
  2. Направити до Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування та народному депутату України Ользі Василевській-Смаглюк пропозиції до проекту Закону України № 7476 «Про внесення змін до деяких законів України щодо наслідків ухвалення судом рішення про заборону політичної партії для статусу депутатів місцевих рад» з метою їх врахування під час розгляду та прийняття в Верховній Раді України (додаються).
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію ради з питань законності та правопорядку (Денис Маслій) та на секретаря міської ради Наталію Гантімурову.

Міський голова Юрій ФОМІЧЕВ


Додаток

до рішення Славутицької міської ради

27.12.2022 718-16-VIII

Пропозиції до проекту Закону України № 7476 «Про внесення змін до деяких законів України щодо наслідків ухвалення судом рішення про заборону політичної партії для статусу депутатів місцевих рад»

  1. У статті 5 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад":
    частину першу доповнити пунктом 72 такого змісту:
    "72 ) набрання законної сили рішенням суду про заборону діяльності політичної партії, від місцевої організації якої висувалася та була обрана відповідна особа депутатом місцевої ради, та (або) входження, станом на 24.02.2022, депутата місцевої ради до депутатської фракції місцевої організації політичної партії, діяльність якої заборонена за рішенням суду, що набрало законної сили;".
  2. у статті 11 Виборчого кодексу України:

доповнити статтю 11 новою частиною 2 такого змісту:

"2. Не може бути зареєстрована кандидатом на відповідних виборах особа, яка була обрана від політичної партії, діяльність якої була заборонена за рішенням суду, протягом 10 років з дня набрання законної сили рішенням суду про заборону діяльності політичної партії".

Секретар міської ради Наталія ГАНТІМУРОВА