ОПИС ДОКУМЕНТУ

Рішення:

Прийнято

Сесія:

XIV

Скликання:

VIII

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    15
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    12

СЛАВУТИЦЬКА МІСЬКА РАДА

ВИШГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

04.11.2022 673-14-VIII

Про внесення змін до Програми

«Поліцейський офіцер громади» на 2022 рік

З метою належного забезпечення службової діяльності поліцейських офіцерів громади, керуючись п.1 ч.2 ст.52, ч.6 ст.59, ч.5 ст.60 України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

м і с ь к а р а д а

В И Р І Ш И Л А :

Внести зміни до програми «Поліцейський офіцер громади» на 2022 рік, затвердженої рішенням міської ради від 28.01.2022 № 584-10-VIII, виклавши її у новій редакції, що додається.

Міський голова Юрій ФОМІЧЕВ

Затверджено

Рішення Славутицької міської ради

04.11.2022 673-14-VIII

П Р О Г Р А М А

«Поліцейський офіцер громади»

на 2022 рік

НОВА РЕДАКЦІЯ

Славутич, 2022

ЗМІСТ


п/п
назва розділу стор.
1 Паспорт Програми 3
2 Загальні положення та визначення проблеми, на розв'язання якої вона спрямована 4
3 Визначення мети Програми 4
4 Обґрунтування шляхів і способів розв’язання проблеми, обсягів та джерел фінансування, строки та етапи виконання Програми 5
5 Перелік завдань (напрямків) і заходів Програми та результативні показники 5
5.1 Напрями діяльності і заходи Програми «Поліцейський офіцер громади на 2022 рік» 7
6 Ресурсне забезпечення Програми «Поліцейський офіцер громади
на 2022 рік»
7
7 Очікувані результати виконання Програми, визначення її ефективності 8
8 Координація та контроль за ходом виконання Програми 8
Додаток
Інформація про виконання програми за ___квартал ___ року
  1. ПАСПОРТ ПРОГРАМИ
    1. Ініціатор розроблення програми Виконавчий комітет Славутицької міської ради
    2. Дата, номер і назва розпорядчого документа
    про схвалення програми
    Рішення виконавчого комітету від 26.08.2022 № 259 «Про схвалення проекту Програми «Поліцейський офіцер громади на 2022 рік».
    3. Розробник програми Відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконавчого комітету Славутицької міської ради.
    4. Співрозробник програми відділення поліції № 2 Вишгородського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області
    5. Відповідальні виконавці програми Виконавчий комітет Славутицької міської ради, відділення поліції № 2 Вишгородського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області
    6. Головний розпорядник бюджетних коштів Виконавчий комітет Славутицької міської ради, управління фінансів Славутицької міської ради
    7. Учасники програми Структурні підрозділи Славутицької міської ради та її виконавчих органів, відділення поліції № 2 Вишгородського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області,
    комунальне підприємство «Житлово-комунальний центр»
    8. Термін реалізації програми 2022 рік
    9 Перелік бюджетів, які беруть участь у виконанні програми Бюджет Славутицької міської територіальної громади, інші, не заборонені законодавством джерела.
    10 Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, всього,
    у тому числі:
    90 935,00 гривень
    10.1 Обсяг коштів бюджету Славутицької міської територіальної громади 90 935,00 гривень
    10.2 Коштів з інших джерел Обласний бюджет, гранти, кошти, залучені співвиконавцями програми, відповідно до чинного законодавства
  2. Загальні положення та визначення проблеми, на розв'язання якої вона спрямована
    Програма «Поліцейський офіцер громади на 2022 рік» (надалі – Програма) розроблена відповідно до Законів України «Про Національну поліцію», «Про місцеве самоврядування в Україні», Указу Президента України «Про заходи щодо забезпечення особистої безпеки громадян та протидії злочинності», та покликана сприяти реалізації Всеукраїнського проекту «Поліцейський офіцер громади». Метою проекту є тісна взаємодія поліцейського з територіальною громадою (ТГ) та орієнтація на її потреби.
    Впроваджується новий формат роботи дільничного офіцера поліції, який передбачає його постійну присутність на території ТГ, більш тісну співпрацю з населенням та керівництвом ТГ, підзвітність ТГ та додаткові функції (більший акцент на попередження правопорушень, оформлення адміністративних матеріалів за порушення ПДР, часткова передача функцій дозвільної системи).
    Існує необхідність покращення зв'язку поліції з громадою, що має бути направленим на забезпечення якісних умов життя, вирішенням проблем безпеки саме територіальної громади, забезпечення відкритої та тісної співпраці громади та поліції. Програмою передбачено комплекс заходів, що здійснюються на місцевому рівні з метою підтримки діяльності поліцейських офіцерів громади Славутицької ТГ.
    Поліцейський офіцер громади – це співробітник Національної поліції, який отримує заробітну плату, має право на соціальні гарантії та пільги, як і решта поліцейських. Крім того, Національна поліція України забезпечує його одностроєм, табельною зброєю, спеціальними засобами, нагрудною камерою та планшетом. У рамках проекту Національна поліція України також може забезпечити поліцейського офіцера громади обладнаним автомобілем (залежить від фінансування).
    Поліцейський офіцер громади орієнтований на оперативне вирішення проблем щодо забезпечення належної безпеки саме своєї територіальної громади. Поліцейський офіцер громади не муніципальний поліцейський, він залишається у штаті міського органу поліції, який контролює законність прийнятих ним рішень. Водночас він підзвітний громаді щодо забезпечення її безпеки. Для постійної присутності поліцейського офіцера громади на території ТГ облаштовується службове приміщення, що належить громаді.
    В основу реалізації Програми покладено принцип об'єднання зусиль органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, підприємств, організацій та установ різних форм власності, громадськості для забезпечення охорони громадського порядку та профілактики злочинності.
  3. Мета Програми
    Метою Програми є запобігання та припинення адміністративних правопорушень і злочинів, виконання завдань, спрямованих на дотримання прав і свобод людини, захист життя та здоров'я громадян, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань.
    Забезпечення ефективної підтримки органу місцевого самоврядування та населенням діяльності органів внутрішніх справ на території Славутицької міської ради спрямоване на підвищення загального рівня правопорядку в місті, захист життя, здоров'я, честі і гідності населення, профілактичну роботу, спрямовану на попередження злочинності та забезпечення комплексного підходу до розв'язання проблем, пов'язаних з питаннями безпеки громадян, зниження рівня злочинності.
  4. Обґрунтування шляхів і способів розв’язання проблеми, обсягів
    та джерел фінансування, строки та етапи виконання програми
    Поліцейський офіцер громади:
    - проводить відкриті зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування з метою налагодження ефективної співпраці між поліцією та органами місцевого самоврядування і населенням;
    - інформує про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території;
    - проводить серед населення роз’яснювальну роботу з метою формування у населення правової культури, негативного ставлення до суспільно небезпечних явищ, для захисту життя, здоров’я, майна, честі і гідності громадян від злочинних посягань;
    - взаємодіє з органами соціального захисту населення, органами місцевого самоврядування, службами у справах дітей, центром надання соціальних послуг, здійснює роботу із запобіганням вчиненню правопорушень, у тому числі стосовно осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах.
    Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів бюджету Славутицької міської територіальної громади в обсягах, передбачених рішенням міської ради про бюджет Славутицької міської територіальної громади на відповідний рік, виходячи з реальних можливостей бюджету Славутицької міської територіальної громади.
    В ході реалізації Програми можливі корегування, пов’язані з фактичним надходженням коштів на реалізацію розділів Програми, уточненням обсягів робіт, виходячи з реальних можливостей бюджету Славутицької міської територіальної громади.
    Також можуть залучатися кошти обласного бюджету, гранти, кошти, залучені співвиконавцями програми, відповідно до чинного законодавства. Програма не є довгостроковою, тому не поділяється на етапи.
  5. Перелік завдань (напрямків) та заходів Програми

та її результативні показники

Серед основних завдань Програми:

  • постійна співпраця поліцейських офіцерів з громадою;
  • інтеграція поліції в суспільство;
  • задоволення потреб особистої безпеки громадян;
  • ефективне та консолідоване вирішення локальних проблем громади.
    Важливою складовою ефективної діяльності поліцейських офіцерів
    громади є їх матеріально-технічне забезпечення:
    - надання приміщення для роботи поліцейських офіцерів громади та оплата комунальних послуг;
    - надання субвенції з бюджету Славутицької міської територіальної громади до Вишгородського районного управління Головного управління Національної поліції в Київській області з метою забезпечення паливом службових автомобілів для якісного виконання службових обов’язків поліцейських офіцерів громади (м.Славутич) відділення взаємодії з громадами Вишгородського районного управління поліції ГУ НП в Київській області;
    Спільна реалізація проектів, спрямованих на протидію правопорушенням, негативним явищам, та забезпечення безпеки громади.
    Громада повідомляє поліцейських офіцерів громади про проблеми у сфері безпеки та сприяє:
    – попередженню правопорушень шляхом створення таких умов, які є некомфортними та небезпечними для правопорушників;
    – застосуванню сучасних технологій для зниження кількості правопорушень;
    – створенню безпечного дорожнього середовища в громаді та протидії порушенням правил дорожнього руху;
    – допомозі людям похилого віку, попередженню правопорушень щодо
    них;
    – створенню маршрутів патрулювання з урахуванням думки громади;
    – протидії негативним соціальним явищам (алкоголізм, наркоманія);
    – профілактиці правопорушень у сфері благоустрою;
    – правовій освіті дітей та дорослих;
    – протидії жорстокому поводженню з тваринами;
    – розшуку зниклих дітей, дорослих, які заблукали.
    Заходи в рамках виконання даної Програми спрямовані на зменшення рівня злочинності, профілактики правопорушень, зміцнення законності, забезпечення правопорядку, а також забезпечення постійного зворотного зв’язку з місцевою територіальною громадою, проведення конференцій, круглих столів, організація зустрічей представників громадськості і журналістів з керівниками органів місцевого самоврядування. Проведення профілактичних бесід, консультацій, призведе до належної динаміки зменшення правопорушень в порівнянні з попередніми роками.
    5.1 Напрями діяльності і заходи Програми
    «Поліцейський офіцер громади» на 2022 рік
    (грн.)
    Мета, завдання, КТКВК кількість Етапи виконання програми Відповідальні
    виконавці
    2022рік
    Обсяг
    витрат
    у т.ч. кошти бюджету Славутицької міської територіальної громади
    Загальний
    фонд
    Спеціальний
    фонд
    Всього на виконання програми, 160 935,00 60 935,00 100 000,00
    у тому числі:
    Надання субвенції Вишгородському
    РУ ГУ НП в Київській області з метою забезпечення паливом службових автомобілів поліцейських офіцерів громади (м.Славутич) відділення взаємодії з громадами Вишгородського РУП ГУ НП в Київській області
    2 000 л. 100 000,00 - 100 000,00 Управління фінансів Славутицької міської ради
    Комунальні послуги
    (теплопостачання, водопостачання, водовідведення, електроенергія)
    60 935,00 60 935,00 - Виконавчий комітет

    6. Ресурсне забезпечення Програми
    «Поліцейський офіцер громади» на 2022 рік
    (грн.)
    Обсяг коштів,
    які пропонується залучити
    на виконання програми
    Етапи виконання програми Усього витрат
    на виконання програми
    2022 рік
    Обсяг ресурсів,
    усього, у тому числі:
    160 935,00 160 935,00
    державний бюджет - -
    обласний бюджет - -
    бюджет Славутицької міської територіальної громади 160 935,00 160 935,00
    кошти
    небюджетних джерел
    - -

    7. Очікувані результати
    Виконання Програми дасть змогу:
  • посилити взаємодію правоохоронних органів та органу місцевого самоврядування щодо охорони громадського порядку та боротьби зі злочинністю на території Славутицької міської ради;
  • активізувати участь широких верств населення у правоохоронній діяльності;
  • забезпечити належну матеріально-технічну і фінансову підтримку діяльності поліцейських офіцерів громади, які здійснюють діяльність на території Славутицької міської ради;
  • підвищити ефективність діяльності органів внутрішніх справ;
  • поліпшити стан правопорядку в Славутицькій ТГ, створити додаткові умови для забезпечення особистої безпеки громадян і профілактики правопорушень;

мінімізувати злочинний вплив на молодь та підлітків, усунути причини та умови, що сприяють втягненню їх у протиправну діяльність.

8. Координація та контроль за виконанням заходів Програми

Координацію і контроль за виконанням Програми здійснює відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконавчого комітету Славутицької міської ради, який один раз на квартал, до 15 числа місяця наступного за звітним періодом надає до управління економіки та соціального розвитку міста виконавчого комітету Славутицької міської ради інформацію (наростаючим підсумком) про хід виконання Програми та фактичні обсяги фінансування відповідно додатку, при необхідності вносить пропозицію на розгляд міської ради щодо змін/доповнень до Програми, тощо.

Управління економіки та соціального розвитку міста виконавчого комітету Славутицької міської ради подає узагальнену інформацію до виконавчого комітету Славутицької міської ради.

Секретар міської ради Наталія ГАНТІМУРОВА

Інформація про виконання

Програми «Поліцейський офіцер громади» на 2022 рік


з/п
Захід Головний
виконавець
та строк
виконання
Планові обсяги фінансування,
тис. грн
Фактичні обсяги фінансування,
тис. грн
Стан виконаня
заходів (результа-
тивні
показники виконання програми)
усього у тому числі усього у тому числі
Бюджет Славутицької міської територіальної громади Інші джерела Бюджет Славутицької міської територіальної громади Інші джерела

Підпис виконавця