ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий вцілому

Сесія:

XIV

Скликання:

VIII

Проголосовано:

За основу і в цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

04.11.2022

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    14
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    12

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 672-14-VIII
672-14-VIII Про затвердження Порядку проведення дистанційних засідань Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області в період дії правового режиму воєнного стану

СЛАВУТИЦЬКА МІСЬКА РАДА

ВИШГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

04.11.2022 672-14-VIII

Про затвердження Порядку проведення дистанційних засідань

Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області в період дії правового режиму воєнного стану

У зв’язку із введенням на території України правового режиму воєнного стану, керуючись п.1 ч.1 ст. 26, ч. 1 ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

м і с ь к а р а д а

В И Р І Ш И Л А :

  1. Затвердити Порядок проведення дистанційних засідань Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області в період дії правового режиму воєнного стану (додається).

2. Внести зміни до Регламенту Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області VІІІ скликання, затвердженого рішенням Славутицької міської ради від 12.02.2021 № 175-3-VIІІ «Про затвердження Регламенту Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області», доповнивши статтю 26 регламенту новою частиною 8 такого змісту:

«8. В період дії на території України або на території Славутицької міської територіальної громади Вишгородського району Київської області правового режиму воєнного стану за рішенням міського голови пленарні засідання Славутицької міської ради можуть проводитися в режимі відеоконференції (дистанційне засідання), крім питань, що потребують таємного голосування, відповідно до затвердженого міською радою Порядку проведення дистанційних засідань Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області в період дії правового режиму воєнного стану».

Міський голова Юрій ФОМІЧЕВ


Додаток

рішення Славутицької міської ради

04.11.2022 672-14-VIII

ПОРЯДОК

проведення дистанційних засідань Славутицької міської ради

Вишгородського району Київської області

в період дії правового режиму воєнного стану

  1. Цей порядок розроблений з метою забезпечення належної організації проведення дистанційних засідань Славутицької міської ради в період дії на території України або на території Славутицької міської територіальної громади правового режиму воєнного стану.
  2. Пленарні засідання Славутицької міської ради можуть проводитися в режимі відеоконференції (дистанційне засідання), крім питань, що потребують таємного голосування.
  3. Рішення про проведення дистанційного засідання приймається Славутицький міським головою шляхом видання відповідного розпорядження.
  4. Рішення/повідомлення про дистанційне засідання доводиться до відома депутатів міської ради і територіальної громади міста Славутич не пізніш як за 10 календарних днів, а у невідкладних випадках – не пізніш як за 24 години до його початку із зазначенням порядку денного та порядку відкритого доступу до трансляції (за технічної можливості) дистанційного засідання Славутицької міської ради.
  5. Рішення/повідомлення про проведення дистанційного засідання розміщується на офіційному веб сайті Славутицької міської ради з одночасним направленням цієї інформації та проєктів рішень із супровідними документами на офіційну електронну адресу кожного депутата Славутицької міської ради.
  6. Організацію підготовки дистанційного засідання сесії Славутицької міської ради, питань, що вносяться на розгляд такого засідання, направлення проєктів рішень міської ради кожному депутату, своєчасне доведення рішень міської ради до виконавців і населення, а також їх оприлюднення забезпечує секретар міської ради та відділ інформаційних технологій та електронного врядування виконавчого комітету Славутицької міської ради.
  7. Вибір програмного забезпечення для дистанційного засідання Славутицької міської ради покладається на відділ інформаційних технологій та електронного врядування виконавчого комітету Славутицької міської ради.
  8. Технічне забезпечення проведення дистанційних засідань Славутицької міської ради здійснюється відділом інформаційних технологій та електронного врядування виконавчого комітету Славутицької міської ради.
  9. Депутати міської ради можуть брати участь у дистанційному засіданні як перебуваючи безпосередньо у сесійній залі, так і в дистанційному режимі.
  10. Депутати міської ради, які під час проведення дистанційного засідання не мають можливості бути присутніми у залі, в якій проводиться засідання, приєднуються до такого дистанційного засідання в режимі відеоконференції та підключаються до СЕГ «Голос» http://slavutich.golos.net.ua/, використовуючи двофазну авторизацію, шляхом переходу за відповідними посиланнями, отриманими депутатом на власній сторінці депутатського порталу, або через офіційну електронну пошту шляхом переходу за відповідними посиланнями. Обов’язковим є підключення депутата з відеозображенням та звуком.
  11. Технічне супроводження процесу підключення (реєстрації) депутатів до систем, які використовуються для проведення дистанційного засідання забезпечує Відділ інформаційних технологій та електронного врядування виконавчого комітету Славутицької міської ради.
  12. Ризики технічної неможливості участі в режимі дистанційного засідання з причин, що не залежать від програмного забезпечення та здійснення організаційних заходів, пов’язаних із функціонуванням програмного комплексу, несе депутат або відповідна запрошена особа.
  13. Перед початком дистанційного засідання міської ради помічником секретаря Славутицької міської ради здійснюється реєстрація депутатів міської ради шляхом складання поіменного списку депутатів, присутніх у сесійній залі, та тих, що підключилися онлайн.
  14. Під час ідентифікації та реєстрації у системах голосування та відеоконференції депутатів Славутицької міської ради головуючий дистанційного засідання Славутицької міської ради встановлює загальну кількість депутатів міської ради, що беруть участь у дистанційному засіданні Славутицької міської ради.
  15. У разі наміру припинити участь у дистанційному засіданні Славутицької міської ради депутат Славутицької міської ради повідомляє про це головуючому на дистанційному засіданні Славутицької міської ради.
  16. Пропозиції, будь-які документи депутатів Славутицької міської ради для їх використання на дистанційному засіданні міської ради повинні своєчасно надсилатися лише з офіційної електронної пошти таких депутатів на електронну пошту rada@slav.gov.ua Славутицької міської ради та/або оголошуватися під час виступів на відповідному дистанційному засіданні.
  17. Запис на виступ здійснюється у системі «Голос» або шляхом підняття руки на пропозицію головуючого на засіданні записатись на виступ.
  18. Депутати, що беруть участь у дистанційному засіданні Славутицької міської ради в режимі відеоконференції, під час виступів оголошують своє прізвище, ім’я та по батькові.
  19. Голосування здійснюється в системі електронного голосування «Голос», обираючи відповідний варіант «ЗА», «ПРОТИ», «УТРИМАВСЯ».
  20. Результат голосування оголошується головуючим дистанційного засідання Славутицької міської ради. Помічник секретаря Славутицької міської ради здійснює фіксацію результатів голосування депутатів у протоколі дистанційного засідання міської ради.
  21. Під час проведення дистанційного засідання міської ради здійснюється його аудіозапис та відеозапис. Аудіо та відеозапис дистанційного засідання є невід’ємною частиною протоколу дистанційного засідання Славутицької міської ради.
  22. Результати поіменного голосування на дистанційному засіданні, рішення міської ради, прийняті на дистанційному засіданні, протокол дистанційного засідання оприлюднюються у порядку, встановленому законодавством України та Регламентом Славутицької міської ради VIII скликання, з урахуванням правового режиму воєнного стану в Україні.
  23. Питання, пов’язані з проведенням дистанційних засідань Славутицької міської ради, не врегульовані цим Порядком, регулюються Регламентом Славутицької міської ради VIII скликання.

Секретар міської ради Наталія ГАНТІМУРОВА