ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Костик С.А.

Рішення:

Прийнято

Сесія:

VIII

Скликання:

VIII

Вид:

За основу і в цілому (2/3 від складу ради)

Номер:

51

Дата реєстрації:

02.12.2021

Проголосовано:

06.12.2021 17:30:19

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    21
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    3

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 51

Текст:




СЛАВУТИЦЬКА МІСЬКА РАДА



ВИШГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ


 

Р  І  Ш  Е  Н  Н  Я

 

___________________                                                        № _________________

 

Про проведення земельних торгів у формі електронного аукціону з передачі права користування (оренди) на земельну ділянку комунальної власності

 

З метою забезпечення прав на землю громадян, юридичних осіб, територіальної громади та держави, наповнення бюджету міста Славутича та  раціонального використання і охорони земель міста, керуючись ст.ст. 12, 83, 122, 124, 127, 134-138 Земельного кодексу України, Законом України «Про оренду землі», Порядком встановлення ставки земельного податку, встановленого рішенням Славутицької міської ради «Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку» від 26.06.2020 №1855-70-VII, п. 34 ч. 1 ст. 26, ч. 1 ст. 59 «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 

м і с ь к а   р а д а

 

В И Р І Ш И Л А :

 

1. Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки  (для передачі права користування (оренди) на земельних торгах у формі електронного аукціону) площею 0,1950 га,  кадастровий номер 3211500000:00:016:0013, розташована на території м. Славутич, в районі Славутицької міської лікарні.

Цільове призначення земельної ділянки – 03.10 Для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (адміністративних будинків, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови, які використовуються для здійснення підприємницької та іншої діяльності, пов’язаної з отриманням прибутку).

 

2. Включити до Переліку земельних ділянок комунальної власності, розташованих на території міста Славутич Київської області, передача права користування (оренди) на які виставляються на земельні торги окремими лотами, земельну ділянку  площею 0,1950 га, на території м. Славутич, в районі Славутицької міської лікарні), кадастровий номер 3211500000:00:016:0013.

 

3. Виконавчому комітету Славутицької міської ради зареєструвати право комунальної власності на вказану земельну ділянку, здійснити підготовку лоту для проведення земельних торгів у формі електронного аукціону згідно з діючими нормами земельного законодавства.

4. Затвердити умови проведення земельних торгів у формі електронного аукціону щодо передачі права користування (оренди) на земельну ділянку згідно з додатком.

 

5. Встановити :

5.1 Розмір винагороди оператора електронного майданчика визначається у відсотках ціни продажу лота з урахуванням податку на додану вартість та становить 5 відсотків річної орендної плати, але не може перевищувати суму гарантійного внеску.

5.2 Реєстраційний внесок за лотом встановлюється у розмірі 0,1 % мінімальної заробітної плати, визначеної законом про Державний бюджет України на 1 січня року, в якому оприлюднюється оголошення про проведення земельних торгів. 

5.3 Гарантійний внесок становить 30 відсотків стартового розміру річної орендної плати, але не може бути більше 2500 прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб законом про Державний бюджет України на 1 січня року, в якому проводяться земельні торги.

5.4 Реєстраційний та гарантійний внески сплачуються особою, яка бажає взяти участь у земельних торгах, на відкриті у банку окремі рахунки оператора електронного майданчика, з якого така особа бажає взяти участь в земельних торгах.

5.5 Крок земельних торгів з продажу передачі права користування (оренди) земельної ділянки встановити у розмірі  1 % від стартової ціни продажу.

5.6. Стартова ціна лоту з продажу права оренди на земельну ділянку дорівнює розміру річної орендної плати у відсотках від нормативної грошової оцінки земельної ділянки станом на 01.01.2021.

 

6. Службі земельних ресурсів та відносин виконавчого комітету Славутицької міської ради (Сергій Костик) забезпечити підготовку лоту до передачі права користування (оренди) на земельну ділянку на земельних торгах.

 

7. Уповноважити першого заступника міського голови Віктора Шевченка за результатами проведення земельних торгів:

7.1 Підписати протокол земельних торгів з передачі права користування (оренди) на земельну ділянку;

7.2 Укласти договір оренди земельної ділянки, право на яку встановлюється на земельних торгах.

 

8. Протягом п’яти робочих днів з дня підписання договору за результатами проведення земельних торгів переможець сплачує на рахунки, зазначені в оголошенні про проведення земельних торгів, ціну продажу лота (якщо інше не визначено договором оренди земельної ділянки, що міститься в оголошенні про проведення земельних торгів та який був підписаний за результатами земельних торгів) та витрати (видатки), здійснені на підготовку лота до продажу у сумі, зазначеній в оголошенні про проведення земельних торгів.

 

9. Контроль за виконанням цього рішення покласти на комісію ради з питань соціально-економічного розвитку (Юрченко Юрій) та першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Віктора Шевченка.

 







Міський голова Юрій ФОМІЧЕВ

 

 

                        























Начальник служби земельних ресурсів

та відносин  Сергій КОСТИК                                    __________________
Заступник міського голови

Олександр ЛИНКЕВИЧ                        _____________________

 
Начальник відділу містобудування, архітектури та

просторового розвитку- головний архітектор

Дмитро БАГЛАЄВ                                                       __________________
Перший заступник міського голови

Віктор ШЕВЧЕНКО                              ____________________

 
 

Начальник відділу з питань діловодства,

звернень громадян та контролю Лариса НІКІТІЧ   __________________
Секретар міської ради

Наталія ГАНТІМУРОВА                       ____________________

 
 

Начальник юридичного управління

Інна КИЦУН                                                                __________________
Голова комісії ради з питань

законності  та правопорядку

Денис МАСЛІЙ                                      ____________________

 
Голова комісії ради з питань

соціально-економічного розвитку

Юрій ЮРЧЕНКО                                                        __________________

 
 




Додаток

до рішення Славутицької міської ради

_______________________

Умови

Проведення земельних торгів у формі електронного аукціону

щодо передачі права користування (оренди) на вільну від

забудови земельну ділянку

м. Славутич, в районі Славутицької міської лікарні

 

  1. Місцезнаходження земельної ділянки: в районі Славутицької міської лікарні

  2. Площа: 0,1950 га.

  3. Кадастровий номер: 3211500000:00:016:0013.


Цільове призначення: (Код КВЦПЗ – 03.10) для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (адміністративних будинків, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови, які використовуються для здійснення підприємницької та іншої діяльності, пов’язаної з отриманням прибутку).


  1. Обов’язкові умови використання:                       


- дотримання вимог та обмежень, зазначених у висновках погоджувальних організацій, які мають бути враховані при використанні території;

- встановлюється право власників (експлуатуючих організацій) мереж на їх обслуговування;

- земельну ділянку використовувати за цільовим призначенням та у відведених межах згідно ст. 88,91 Земельного кодексу України;

- дотримання вимог ст.48 Закону України «Про охорону земель» та ст.15 Закону України «Про відходи» та інших вимог природоохоронного законодавства;

- дотримання вимог Законів України «Про землеустрій», «Про регулювання містобудівної діяльності».


  1. Умови відведення: право оренди.

  2. Термін оренди - 10 років.

  3. Нормативна грошова оцінка земельної ділянки – 864171,16 грн. (вісімсот шістдесят чотири тисячі сто сімдесят одна грн. 16 коп.).

  4. Стартовий розмір річної плати за користування земельною ділянкою в розмірі річної орендної плати –  5 відсотків від нормативної грошової оцінки, що становить 43208,56 грн. (сорок три тисячі двісті вісім грн. 56 коп.).

  5. Гарантійний внесок в розмірі – 12962,57 грн. (дванадцять тисяч дев’ятсот шістдесят дві грн. 57 коп.), (30 відсотків стартового розміру річної плати за користування земельною ділянкою).

  6. Розмір реєстраційного внеску в розмірі – 600,00 грн. (шістсот грн.. 00 коп.) (0,1 мінімальної заробітної плати, визначеної законом про Державний бюджет України на 1 січня року, в якому оприлюднюється оголошення про проведення земельних торгів).

  7. Крок земельних торгів – 432,08 грн. (чотириста тридцять дві грн. 08 коп.), (1 відсоток стартової плати за користування земельною ділянкою).

  8. Переможець земельних торгів підписує договір за результатами проведення земельних торгів з організатором протягом 20 робочих днів з дня, що настає за днем формування протоколу про результати земельних торгів.

  9. Протягом п’яти робочих днів з дня підписання договору за результатами проведення земельних торгів переможець сплачує на рахунки, зазначені в оголошенні про проведення земельних торгів, ціну продажу лота (якщо інше не визначено договором оренди земельної ділянки, що міститься в оголошенні про проведення земельних торгів та який був підписаний за результатами земельних торгів) та витрати (видатки), здійснені на підготовку лота до продажу у сумі, зазначеній в оголошенні про проведення земельних торгів.

  10. Використовувати земельну ділянку після укладання договору оренди земельної ділянки та державної реєстрації права оренди, відповідно до вимог чинного законодавства.


 

 

Секретар міської ради                                            Наталія ГАНТІМУРОВА