ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий вцілому

Сесія:

III

Скликання:

VIII

Проголосовано:

За основу і в цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

05.02.2021

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    3

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 167-3-VIІІ
167-3-VIІІ Про повторне проведення земельних торгів у формі аукціону з продажу права оренди на земельну ділянку комунальної власності

СЛАВУТИЦЬКА МІСЬКА РАДА
ВИШГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

Про повторне проведення земельних торгів у формі аукціону з продажу права оренди на земельну ділянку комунальної власності

З метою забезпечення прав на землю громадян, юридичних осіб, територіальної громади та держави, наповнення бюджету Славутицької територіальної громади та раціонального використання і охорони земель міста, керуючись ст.ст. 12, 83, 122, 124, 127, 134-138 Земельного кодексу України, Законом України «Про оренду землі», Порядком встановлення ставки земельного податку, встановленого рішенням Славутицької міської ради від 26.06.2020 №1855-70-VII «Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку», п. 34 ч. 1 ст. 26, ч. 1 ст. 59 «Про місцеве самоврядування в Україні»,

м і с ь к а р а д а

В И Р І Ш И Л А :

  1. Затвердити умови повторного проведення земельних торгів у формі аукціону щодо продажу права оренди на земельну ділянку згідно з додатком.
  2. Встановити :
    2.1 Розмір винагороди виконавця земельних торгів - 50 відсотків річної плати за користування земельною ділянкою, але не більш, як 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за кожний лот.
    2.2 Розмір реєстраційного внеску – до 50 відсотків розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб на дату публікації оголошення про проведення земельних торгів (визначається виконавцем).
    2.3 Розмір гарантійного внеску за лотом - 30 відсотків стартового розміру річної плати за користування земельною ділянкою.
    2.4 Крок земельних торгів з продажу права оренди земельної ділянки - 0,5 відсотка від стартової ціни продажу.
    2.5 Стартову ціну лоту з продажу права оренди земельної ділянки – у розміру річної орендної плати у відсотках від нормативної грошової оцінки земельної ділянки станом на 01.01.2021.
  3. Службі земельних ресурсів та відносин виконавчого комітету Славутицької міської ради (Сергій Костик) забезпечити підготовку лоту до продажу права оренди земельної ділянки на земельних торгах.
  4. Учасникам земельних торгів сплачувати реєстраційний та гарантійний внески на окремі рахунки виконавця земельних торгів, відкриті в банку.
  5. Уповноважити першого заступника міського голови Віктора Шевченка за результатами проведення земельних торгів:
    5.1 Підписати протокол земельних торгів з продажу права оренди земельної ділянки;
    5.2 Укласти договір оренди землі, право на яку встановлюється на земельних торгах.
  6. Переможцю торгів сплатити суму витрат, здійснених організатором на підготовку лоту до продажу права оренди, організацію та проведення земельних торгів, не пізніше 3 (трьох) банківських днів з дня укладення договору оренди землі.

7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на комісію ради з питань соціально-економічного розвитку (Юрій Юрченко) та першого заступника міського голови Віктора Шевченка.

Міський голова Юрій ФОМІЧЕВ

05.02.2021

№ 167-3-VIІІ

Додаток

до рішення Славутицької міської ради

05.02.2021№ 167-3-VIІІ

Умови

Повторного проведення земельних торгів у формі аукціону

щодо продажу права оренди на вільну від забудови земельну ділянку

м. Славутич, вулиця 77-ї Гвардійської Дивізії, біля будинку 3-а

  1. Місцезнаходження земельної ділянки: вулиця 77-ї Гвардійської Дивізії, біля будинку 3-а.
  2. Площа: 0,0342 га.
  3. Кадастровий номер: 3211500000:00:001:0018.
  4. Цільове призначення: (Код КВЦПЗ 03.10) для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (адміністративних будинків, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови, які використовуються для здійснення підприємницької діяльності, пов’язаної з отриманням прибутку).
  5. Обов’язкові умови використання:
    - дотримання вимог та обмежень, зазначених у висновках погоджувальних організацій, які мають бути враховані при використанні території;
    - встановлюється право власників (експлуатуючих організацій) мереж на їх обслуговування;
    - земельну ділянку використовувати за цільовим призначенням та у відведених межах згідно ст. 88,91 Земельного кодексу України;
    - дотримання вимог ст.48 Закону України «Про охорону земель» та ст.15 Закону України «Про відходи» та інших вимог природоохоронного законодавства;
    - дотримання вимог Законів України «Про землеустрій», «Про регулювання містобудівної діяльності».
  6. Умови відведення: право оренди.
  7. Термін оренди - 10 років.
  8. Нормативна грошова оцінка земельної ділянки – 175 974,30 грн. (сто сімдесят п’ять тисяч дев’ятсот сімдесят чотири грн. 30 коп.).
  9. Стартовий розмір річної плати за користування земельною ділянкою в розмірі річної орендної плати – 5 відсотків від нормативної грошової оцінки, що становить 8798,72 грн. (вісім тисяч сімсот дев’яносто вісім грн. 72 коп.).
  10. Гарантійний внесок в розмірі – 2639,62 грн. (дві тисячі шістсот тридцять дев’ять грн. 62 коп.), (30 відсотків стартового розміру річної плати за користування земельною ділянкою).
  11. Розмір реєстраційного внеску визначається виконавцем земельних торгів (ліцитатором) і не може перевищувати 50 відсотків розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб на дату публікації оголошення про проведення земельних торгів.
  12. Крок земельних торгів – 43,99 грн. (сорок три грн. 99 коп.), (0,5 відсотка стартової плати за користування земельною ділянкою).
  13. Договір оренди земельної ділянки між Організатором земельних торгів і Переможцем торгів укладається безпосередньо в день проведення торгів.
  14. Плату за користування земельною ділянкою, право оренди на яку набуто на земельних торгах у формі аукціону, Переможець сплачує не пізніше 3 (трьох) банківських днів з дня підписання договору оренди земельної ділянки.
  15. Сума витрат здійснених Організатором на підготовку лота до продажу права оренди, організацію та проведення земельних торгів підлягають сплаті Переможцем не пізніше 3 (трьох) банківських днів з дня укладання договору оренди земельної ділянки. У розмірі встановленому нормами діючого земельного законодавства за користування земельною ділянкою (оренда).
  16. Використовувати земельну ділянку після укладання договору оренди земельної ділянки та державної реєстрації права оренди, відповідно до вимог чинного законодавства.
Секретар міської ради Наталія ГАНТІМУРОВА