ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Кицун І.О.

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LXVIII

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

6

Дата реєстрації:

21.05.2020

Проголосовано:

25.05.2020 09:53:15

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    24
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    2

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 6

Текст:



СЛАВУТИЦЬКА МІСЬКА РАДА КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ


 

Р  І  Ш  Е  Н  Н  Я

 

Про внесення змін до рішення Славутицької міської ради

від 25 січня  2019 року № 1307-52-VІI «Про затвердження Регламенту виконавчого комітету Славутицької міської ради»

 

 

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням  коронавірусної хвороби (COVID-2019)» від 30 березня 2020 року № 540-IX, з метою зменшення негативного впливу поширення коронавірусу COVID-19, забезпечення виконання функцій місцевого самоврядування, актуалізації, вдосконалення  правових відносин в окремих сферах життєдіяльності, які зазнали змін у зв’язку із введенням, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 25 березня 2020 № 338-р «Про переведення єдиної державної системи цивільного захисту у режим надзвичайної ситуації», на території України надзвичайної ситуації, керуючись ст.ст. 11,25,51,52,54,59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

 

м і с ь к а   р а д а

 

В И Р І Ш И Л А :

 

  1. Внести зміни до Регламенту виконавчого комітету Славутицької міської ради (далі – Регламент), затвердженого рішенням  Славутицької міської ради від 25.01.2019 № 1307-52-VІІ «Про затвердження Регламенту виконавчого комітету Славутицької міської ради»:

    1. Доповнити новим розділом 6, виклавши його в такій редакції:




«6. ОСОБЛИВОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ ЗАСІДАНЬ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ СЛАВУТИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ В УМОВАХ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ ТА/АБО НАДЗВИЧАЙНОГО СТАНУ

6.1. Установити, що в період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19) пленарні засідання виконавчого комітету можуть проводитися в режимі відеоконференції або аудіоконференції (дистанційне засідання), крім питань, що потребують таємного голосування.

         6.2. Технічне забезпечення та організація дистанційних засідань покладається на відділ інформаційних технологій та електронного врядування виконавчого комітету Славутицької міської ради.

6.3. Порядок проведення дистанційних засідань повинен забезпечувати:

- можливість реалізації прав членів виконавчого комітету, встановлених законодавством та цим Регламентом;

- ідентифікацію особи, яка бере участь у засіданні колегіального органу;

- встановлення та фіксацію результатів голосування  стосовно кожного питання.

6.4. Реєстрація, виступи, голосування членів виконавчого комітету здійснюється після ідентифікації особи.

Ідентифікація членів виконавчого комітету, які приймають участь у засідання в режимі відеоконференції/аудіоконференцій здійснюється за обліковим записом такого учасника у системі проведення пленарного засідання виконавчого комітету. Обліковий запис учасника створюється при здійсненні первинної реєстрації.

Протягом всього часу проведення дистанційного засідання виконавчого комітету в режимі відеоконференції ідентифікація учасника відбувається шляхом візуального відображення користувача у системі, який повинен постійно бути присутнім на відео, а його зображення повинно бути достатньо якісним.

Протягом всього часу проведення дистанційного засідання виконавчого комітету в режимі аудіоконференції голосова ідентифікація учасника відбувається шляхом оголошення ним про свою присутність (оголошення прізвища, імені, по батькові) під час реєстрації, виступів, озвучення своєї позиції, голосування.

6.5. Пропозиції, будь-які документи члена виконавчого комітету для їх використання на дистанційному засіданні, повинні своєчасно надсилатися з їх електронної пошти або оголошуватися під час виступів на дистанційному засіданні.

6.6. Запис на виступ здійснюється шляхом попереднього повідомлення або під час дистанційного засідання в режимі відеоконференції або аудіоконференції шляхом використання функції програмного забезпечення -  «підняття руки».

         6.7. Черговість голосування проходить в алфавітному порядку кожним окремим членом виконавчого комітету після оголошення початку голосування та прізвища члена виконавчого комітету. Кожний член виконавчого комітету повинен назвати своє прізвище, ім’я та по батькові і висловити свою позицію «за», «проти» чи «утримався».

         6.8. До порядку денного дистанційних засідань можуть включатися виключно питання невідкладного схвалення проєктів внесення змін до місцевого бюджету, інші питання щодо невідкладних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій або якнайшвидшої ліквідації особливо тяжких надзвичайних ситуацій, спричинених спалахами, епідеміями та пандеміями, чи реалізації повноважень, пов’язаних з такими обставинами, процедурні питання.

         6.9. Рішення про дистанційне засідання доводиться до відома членів виконавчого комітету і населення не пізніше як за 24 години до його початку  із зазначенням порядку денного та порядку відкритого доступу до трансляції дистанційного засідання виконавчого комітету. Рішення про дистанційне засідання розміщується на офіційному веб-сайті ради з одночасним направленням цієї інформації та проєктів актів з супровідними документами на електронну адресу кожного члена виконавчого комітету, оприлюднюється на офіційному сайту міської ради.

         6.10. Запис дистанційного засідання є невід’ємною частиною протоколу засідання.

6.11. На проекти рішень, рішення органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб, що передбачені положеннями Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням  коронавірусної хвороби (COVID-2019)», не поширюються вимоги Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності", частини третьої статті 15 Закону України "Про доступ до публічної інформації", Закону України "Про державну допомогу суб’єктам господарювання.».

1.2. Розділ 6. ЗАКЛЮЧНІ ПОЛОЖЕННЯ Регламенту вважати розділом 7, а пункти 6.1 та 6.2 пунктами 7.1 та 7.2 відповідно.

  1. Заступникам міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючому справами виконкому, керівникам структурних підрозділів Славутицької міської ради та її виконавчого комітету забезпечити неухильне дотримання положень Регламенту.


 

 







Міський голова Юрій ФОМІЧЕВ