ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:



Болдирєва А.Д.

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LXIV

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

11

Дата реєстрації:

20.12.2019

Проголосовано:

20.12.2019 16:06:13

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    20
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    4

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 11

Текст:



СЛАВУТИЦЬКА МІСЬКА РАДА КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ



Р І Ш Е Н Н Я



Про затвердження Програми охорони навколишнього природного середовища на 2020 рік



Розглянувши проект Програми охорони навколишнього природного середовища на 2020 рік, поданий комунальним підприємством «Славутич-Водоканал» Славутицької міської ради, розроблений на підставі вимог природоохоронного законодавства України та з метою забезпечення охорони навколишнього природного середовища міста Славутича, відповідно до Бюджетного кодексу України, п.п. 1, 6 п. 1 ст. 7 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 24.06.2004 № 1875-IV, керуючись п. «д» ч. 1 ст. 15 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», п. 22 ч. 1 ст. 26, ч. 1 ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,



м і с ь к а р а д а



В И Р І Ш И Л А :




  1. Затвердити Програму охорони навколишнього природного середовища на 2020 рік (далі - Програма), що додається.

  2. Управлінню фінансів Славутицької міської ради (Зайченко Галина) під час формування показників місцевого бюджету на відповідний рік передбачити в установленому порядку кошти на реалізацію заходів Програми та враховувати, за поданням головних розпорядників коштів, видатки на реалізацію Програми, виходячи з реальних можливостей бюджету та його пріоритетів.

  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію ради з питань міського господарства (Гаврилін Денис) та на заступника міського голови Михайла Шинкаренка.










Міський голова Ю.К. Фомічев


______________



№ ____________









ЗАТВЕРДЖЕНО



Рішення Славутицької міської ради



від ___________________



ПРОГРАМА



охорони навколишнього природного середовища



на 2020 рік



2019





1. Паспорт Програми охорони навколишнього природного середовища на 2020 рік














































































  1. 1


Ініціатор розроблення Програми Комунальне підприємство «Славутич-Водоканал» Славутицької міської ради




Дата, номер і назва розпорядчого документа про схвалення Програми Рішення виконавчого комітету Славутицької міської ради від 04.12.2019 № 626 «Про схвалення проекту Програми охорони навколишнього природного середовища на 2020 рік»


  1. 2


Розробник Програми Відділ з питань житлово-комунального господарства, тарифоутворення, енергоефективності та енергозбереження виконавчого комітету Славутицької міської ради


  1. 3


Співрозробник Програми Комунальне підприємство «Славутич-Водоканал» Славутицької міської ради


  1. 4


Відповідальний виконавець Програми Виконавчий комітет Славутицької міської ради




Головний розпорядник бюджетних коштів Виконавчий комітет Славутицької міської ради




Учасники Програми Виконавчий комітет Славутицької міської ради

Управління інфраструктури та капітального будівництва Славутицької міської ради

Комунальне підприємство «Славутич-Водоканал»




Термін реалізації Програми 2020 рік
8.1. Етапи виконання Програми (для довгострокових програм) -




Перелік бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми Міський бюджет

Власні кошти підприємства

Кошти інших джерел


  1. 8


Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, всього, грн

у тому числі:
23 867 770,00
10.1. Коштів міського бюджету, грн 159 590,00
10.2. Власні кошти підприємств, грн 1 000,00
10.3. Коштів інших джерел, грн 23 707 180,00



  1. Визначення проблеми, на розв'язання якої спрямована Програма



Програма охорони навколишнього природного середовища на 2020 рік розроблена з метою забезпечення територіальної громади чистим довкіллям та у відповідності до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 19.09.1996 № 1147 «Про затвердження переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів».



Розвиток міста Славутича, як будь-якого сучасного міста, веде до збільшення інтенсивності антропогенного навантаження на об’єкти живої природи.



Обтяжуючою обставиною у даному процесі є те, що на даний час на каналізаційних очисних спорудах (далі – КОС) проводиться реконструкція, шляхом переходу до біологічного методу очисних стічних вод. Недопущення погіршення якості очистки під час роботи по тимчасовій схемі за рахунок своєчасної заміни насосного обладнання взамін того, що використало свій ресурс, надійної роботи лабораторії є основним завданнями, на розв’язання яких спрямована дана програма.



Для попередження надходжень бактеріальних забруднень в природне середовище та дотримання вимог щодо санітарного благополуччя населення очищені стічні води знезаражуються гіпохлоритом натрію, який виробляється на електролізних установках, що час від часу потребують заміни комплектуючих.



Для визначення ефективності очистки стічних вод, виконання вимог природоохоронних нормативних та дозвільних документів необхідно проводити лабораторний контроль за ходом технологічного процесу очистки стічних вод та моніторинг стану водних об’єктів: стану річки Дніпро та стану водоносних підземних горизонтів. Прилади для виконання таких робіт закуповувались при вводі в експлуатацію об’єктів водно-каналізаційного господарства, тобто понад 30 років тому. Таким чином, матеріальна база для лабораторної роботи є фізично і морально застарілою.



Важливим питанням є поводження з відходами на рівні природоохоронних вимог та попередження негативного впливу виробничих відходів на оточуюче середовище (зокрема, відпрацьованих люмінесцентних ламп, які є відходом 1 класу небезпеки та потребують підвищених заходів безпеки на всіх етапах поводження з ними).



Вирішення означених проблем передбачається через залучення додаткових коштів міського фонду охорони навколишнього природного середовища, а також за рахунок власних коштів підприємства та коштів інших джерел, не заборонених законодавством.




  1. Визначення мети Програми

    Мета Програми – розв’язання найважливіших проблем щодо забезпечення виконання вимог природоохоронного законодавства та забезпечення права територіальної громади на чисте довкілля.

  2. Обґрунтування шляхів розв’язання проблеми, обсягів та джерел

    фінансування. Строки та етапи виконання Програми

    Шляхами розв’язання проблем, визначених п. 2 Програми є:

    -  забезпечення подальшого фінансування реконструкції КОС шляхом залучення коштів інших джерел, не заборонених законодавством;

    - забезпечення надійного лабораторного контролю вод шляхом закупівлі лабораторних приладів та оснащення;

    - забезпечення сталого функціонування насосного та технологічного обладнання очисних споруд шляхом заміни такого, що використало свої технічні можливості;

    - забезпечення своєчасної утилізації небезпечних виробничих відходів на спеціалізованих підприємствах у встановленому законодавством порядку.

    Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів міського бюджету, власних коштів підприємства та коштів інших джерел, не заборонених законодавством. Зокрема ресурсне забезпечення міської цільової Програми наведено у Додатку 1.

    Загальні обсяги асигнувань та напрями здійснення витрат щорічно затверджуються рішенням Славутицької міської ради при затвердженні річного бюджету міста.

    На виконання Програми передбачається виділення коштів міського бюджету для напрямків використання коштів, наведених у Додатку 2.

    Дана Програма є короткостроковою зі строком реалізації один рік, 1 етап.

  3. Перелік завдань і заходів Програми. Результативні показники

    Основні завдання Програми:

    - забезпечення більш якісної роботи каналізаційних очисних споруд;

    - якісне очищення стічних вод та дотримання нормативів гранично-допустимих скидів забруднюючих речовин до водних об’єктів;

    - підвищення надійності забезпечення лабораторного контролю за ходом очистки стічних вод та водних об’єктів: р. Дніпро, водоносних підземних горизонтів.

    - заміна насосів, що використали свої технічні можливості;

    - забезпечення санітарного благополуччя населення;

    - виконання вимог Закону України «Про відходи» щодо утилізації відпрацьованих люмінесцентних ламп.

    Основні заходи Програми наведені у Додатку 2.

    Із запровадженням даної Програми очікується:

    - виконання вимог Водного кодексу України, Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», Закону України «Про відходи» та вимог дозвільних документів

    - досягнення встановлених нормативів гранично-допустимого скиду речовин у водний об’єкт,

    - зниження експлуатаційних витрат, підвищення енергоефективності виробництва;

    - недопущення забруднень навколишнього природного середовища відходами 1 класу небезпеки.

  4. Координація та контроль за ходом виконання Програми



Координацію та контроль за виконанням Програми здійснює виконавчий комітет Славутицької міської ради через відділ з питань житлово-комунального господарства, тарифоутворення , енергоефективності та енергозбереження.



Відповідальні виконавці Програми один раз на рік, до 10 січня подають до відділу з питань житлово-комунального господарства, енергоефективності та енергозбереження виконавчого комітету Славутицької міської ради інформацію про хід виконання заходів Програми та фактичні обсяги фінансування відповідно до Додатку 3.



Секретар міської ради Володимир БОРИСОВ



Додаток 1



до Програми охорони навколишнього



природного середовища на 2020 рік



Ресурсне забезпечення міської цільової Програми



грн












































Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання програми Витрати на виконання програми Усього витрат на виконання програми
2020 рік
Обсяг ресурсів, усього, у тому числі: 23 867 770,00 23 867 770,00
державний бюджет - -
обласний бюджет - -
міський бюджет 159 590,00 159 590,00
власні кошти підприємства 1 000,00 1 000,00
кошти інших джерел 23 707 180,00 23 707 180,00


Секретар міської ради Володимир БОРИСОВ



Додаток 2



до Програми охорони навколишнього



природного середовища на 2020 рік



Перелік завдань та заходів Програми охорони навколишнього природного середовища на 2020 рік



грн













































































































































Мета, завдання, КТКВК Джерела фінансування Етапи виконання програми Відповідальні

виконавці
2020 рік
Обсяг витрат у тому числі кошти міського бюджету
Загальний фонд Спеціальний фонд
Всього на виконання програми Всього 23 867 770,00 159 590,00 Виконавчий комітет Славутицької міської ради
Кошти міського бюджету 159 590,00 159 590,00
Кошти підприємства 1 000,00 - -
Кошти інших джерел 23 707 180,00 - -


  1. Будівництво, реконструкція та капітальний ремонт каналізаційних очисних споруд.


Кошти інших джерел 23 707 180,00 - - Виконавчий комітет Славутицької міської ради
1.1. Реконструкція каналізаційних очисних споруд м. Славутич Київської області (в тому числі проєктні роботи). Кошти інших джерел 23 707 180,00 - -
2.Придбання систем, приладів для здійснення контролю за якістю поверхневих, підземних та стічних вод. Кошти міського бюджету 35 590,00 - 35 590,00 Виконавчий комітет Славутицької міської ради
2.1. Мікроскоп Sigcta MB 205 LED. Кошти міського бюджету 11 500,00 - 11 500,00
2.2. Оксиметр лабораторний з магнітною мішалкою МР-516. Кошти міського бюджету 21 960,00 21 960,00
2.3. Лабораторний посуд. Кошти міського бюджету 2 130,00 2 130,00
3. Придбання насосного і технологічного обладнання для заміни такого, що використало свої технічні можливості. Кошти міського бюджету 124 000,00 - 124 000,00 Виконавчий комітет Славутицької міської ради
3.1. Насос-дозатор НД 0,5Э 100/10. Кошти міського бюджету 13 000,00 - 13 000,00
3.2. Насос-дозатор НД 1,0Э 40/25. 15 000,00 - 15 000,00
3.3. Касети для електролізної установки «Полум’я-2», два комплекти. 60 000,00 - 60 000,00
3.4. Насос ЕЦВ 8-40-60 НРК, дві штуки. 36 000,00 - 36 000,00
4.Забезпечення екологічно безпечного поводження з відходами. Власні кошти підприємства 1 000,00 - - Виконавчий комітет Славутицької міської ради
4.1. Утилізація відпрацьованих люмінесцентних ламп та інших виробничих відходів. Власні кошти підприємства 1 000,00 - -


Секретар міської ради Володимир БОРИСОВ



Додаток 3



до Програми охорони навколишнього



природного середовища на 2020 рік



Інформація про виконання Програми охорони навколишнього природного середовища на 2020 рік






















































№ п/п Захід Головний виконавець та строк виконання Планові обсяги фінансування, грн. Фактичні обсяги фінансування, грн. Стан виконання заходів (результативні показники виконання Програми)
усього у тому числі усього у тому числі
місцевий бюджет інші місцевий бюджет інші
1.
2...


Секретар міської ради Володимир БОРИСОВ