ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідачі:


Линкевич Олександр Бернатович

Рішення:

Прийнято

Сесія:

LXIV

Скликання:

VII

Вид:

За основу і в цілому

Номер:

6

Дата реєстрації:

20.12.2019

Проголосовано:

20.12.2019 15:28:39

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    21
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    3

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ

ГОЛОСУВАННЯ ЗА ПРОЄКТ РІШЕННЯ: № 6

Текст:



СЛАВУТИЦЬКА МІСЬКА РАДА КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ



Р І Ш Е Н Н Я



Про внесення змін до Програми соціальної підтримки сім’ї,



виявлення дітей, які перебувають у складних умовах проживання, та запобігання ранньому соціальному сирітству на 2016-2020 роки



«Назустріч дітям»



З метою приведення у відповідність до проєкту бюджету м. Славутича на 2020 рік показників Програми соціальної підтримки сім’ї, виявлення дітей, які перебувають у складних умовах проживання, та запобігання ранньому соціальному сирітству на 2016-2020 роки «Назустріч дітям», керуючись п. 22 ч. 1 ст. 26 та 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»



м і с ь к а р а д а



В И Р І Ш И Л А :



Внести зміни до Програми соціальної підтримки сім’ї, виявлення дітей, які перебувають у складних умовах проживання, та запобігання ранньому соціальному сирітству на 2016-2020 роки «Назустріч дітям», затвердженої рішенням Славутицької міської ради Київської області від 22.12.2017 № 843-35-VII, виклавши її в новій редакції, що додається (зміни вносяться в розділи: «Паспорт Програми»; «Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблем, обсягів та джерел фінансування; строки та етапи виконання Програми»; «Напрями діяльності та заходи Програми») та затвердити її в новій редакції (додається).










Міський голова Юрій ФОМІЧЕВ


____________

__________








ЗАТВЕРДЖЕНО



рішення Славутицької міської ради



____________________________



Програма



соціальної підтримки сім’ї, виявлення дітей, які перебувають у складних умовах проживання, та запобігання ранньому соціальному сирітству на 2016-2020 роки «Назустріч дітям»



(нова редакція)



м. Славутич – 2019






Зміст Програми



І. Паспорт Програми



ІІ. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма



ІІІ. Визначення мети Програми



ІV. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, обсягів та джерел фінансування. Строки та етапи виконання Програми



V. Перелік завдань Програми та результативні показники



VI. Напрями діяльності, перелік завдань і заходів Програми



VІІ. Координація та контроль за виконанням Програми



І. Паспорт Програми соціальної підтримки сім’ї, виявлення дітей, які перебувають у складних умовах проживання та запобігання ранньому соціальному сирітству на 2016-2020 роки «Назустріч дітям»







































































1. Ініціатор розроблення Програми Служба у справах дітей та сім'ї виконавчого комітету Славутицької міської ради (далі – служба у справах дітей та сім’ї)
2. Дата, номер і назва розпорядчого документа про схвалення Програми Рішення виконавчого комітету Славутицької міської ради «Про схвалення проекту Програми соціальної підтримки сім’ї, виявлення дітей, які перебувають у складних умовах проживання, та запобігання ранньому соціальному сирітству на 2016-2020 роки «Назустріч дітям» у новій редакції» від №
3. Розробники Програми Служба у справах дітей та сім'ї
4. Співрозробники Програми Відділ молоді та спорту виконавчого комітету Славутицької міської ради (далі – відділ молоді та спорту)
5. Відповідальний виконавець Програми Відділ молоді та спорту, служба у справах дітей та сім'ї
6. Головний розпорядник бюджетних коштів Відділ молоді та спорту
7. Учасники Програми Служба у справах дітей та сім'ї, управління освіти і науки Славутицької міської ради (далі – управління освіти і науки), відділ молоді та спорту, відділ інформації та зв’язків із громадськістю, Комунальний заклад «Славутицький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді», медичні заклади м. Славутича, Славутицьке відділення поліції Броварського відділу поліції Головного управління національної поліції у Київській області (далі - Славутицьке ВП Броварського ВП ГУНП у Київській області), міські підприємства, установи, організації усіх форм власності
8. Термін реалізації Програми 2016-2020 роки
8.1. Етапи виконання Програми

(для довгострокових Програм)
I – 2016 – 2018

II – 2019 – 2020
9. Перелік бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми

  1. Міський бюджет м. Славутича

  2. Кошти інших джерел


10. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, всього грн.,

у тому числі:
1 494 832
10.1. коштів міського бюджету, грн. 119 832
10.2. коштів інших джерел, грн. 1 375 000








ІІ. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма



Дитинство – найважливіший, самобутній і неповторний період у становленні особистості. Саме в дитячі роки людина потребує найбільшої уваги та захисту. Від ставлення до дітей, розуміння їх проблем, інтересів та потреб, стану охорони дитинства залежить не тільки доля кожної конкретної дитини, а й розвиток суспільства в цілому.



У той же час, зазначене питання нерозривно пов’язане з питанням державної підтримки сім’ї, оскільки вчасне реагування на потреби сім’ї, включаючи адміністративний вплив на батьків, формування навичок відповідального батьківства у молоді є однією з передумов для запобігання соціальному сирітству, забезпечення безпечного сімейного середовища для дитини, дотримання державних гарантій і конституційних прав дітей.



На сучасному етапі розвитку українського суспільства надання якісних соціальних послуг дітям та сім’ям, посилення їх соціального-правового захисту є одним з пріоритетних напрямків здійснення державної соціальної політики.



Упродовж останніх років відбувається поступова оптимізація всієї системи соціально-правового захисту сімей та дітей, метою якої є підвищення рівня ефективності діяльності органів державної влади, підприємств, установ та організацій, що дотичні до вирішення їх проблем, створення для дітей середовища, в якому гідний розвиток захисту прав забезпечується з дотриманням принципів демократії, рівності, миру, соціальної справедливості з урахуванням моральних засад та традиційних цінностей українського суспільства, спрямованих на зміцнення сім’ї та морального здоров’я дітей в Україні.



Однак, не всім дітям пощастило мати матір та батька, свій дім, свою сім’ю, здебільшого через вину самих батьків, їх безвідповідального ставлення до сина чи доньки.



Чимала кількість сімей недостатньо реалізує свої виховні функції щодо дітей. Через зниження престижу сім’ї, нестабільність сімейних стосунків, пияцтво батьків зростає кількість сімей, що розпадаються та дітей, позбавлених батьківського піклування.



У місті проживає 45 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 31 особа з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 85 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у 32 сім’ях зафіксовані факти вчинення насилля, в них проживає 22 дітей.



Це проблема не тільки окремих сімей, а всієї громади міста Славутича. Від кожного мешканця міста залежить процес «профілактики», «лікування» та «одужання» соціального середовища.



Тому актуальність розроблення і прийняття міської Програми підтримки сім’ї, виявлення дітей, які перебувають у складних умовах проживання та запобігання ранньому соціальному сирітству на 2016-2020 роки (далі – Програма) зумовлена необхідністю реалізації сучасної політики держави у сфері створення сприятливих умов для всебічного розвитку сім’ї та кожного з її членів, найповнішого виконання сім’єю своїх функцій, підвищення її життєвого рівня, посилення ролі сім’ї як первинного осередку суспільства.



ІІІ. Визначення мети Програми



Метою Програми є підтримка сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах (далі – СЖО), попередження соціального сирітства та сприяння соціальній адаптації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, попередження насильства в сім’ї, забезпечення конституційних прав і законних інтересів дітей, виконання сім’єю основних її функцій, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків, протидії торгівлі людьми.



ІV. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання



проблем, обсягів та джерел фінансування.



Строки та етапи виконання Програми



Програма передбачає певні шляхи, що дозволять реалізувати її основну мету:




  • всебічне зміцнення правових, моральних та матеріальних засад сімейного життя;




  • підвищення рівня соціального захисту сімей, в тому числі сімей з дітьми, та дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки;

  • створення належних умов для реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї або в оточенні максимально наближеному до сімейного (усиновлення, влаштування під опіку, піклування, в прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу, в сім’ї громадян);

  • забезпечення пріоритетності влаштування дитини в сім’ї громадян України;

  • проведення інформаційних кампаній, спрямованих на пропаганду національного усиновлення, пошук і виявлення потенційних прийомних батьків і батьків-вихователів, та мотивацію їх до створення прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу;

  • забезпечення соціального супроводу різних категорій сімей;

  • попередження соціального сирітства;

  • забезпечення заходів для створення цілісної системи протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.



Реалізація цих шляхів сприятиме створенню необхідних умов для розвитку родини як складової культурно-історичного, морально-психологічного добробуту суспільства, що в свою чергу позитивно позначиться на соціально-економічному розвитку держави.



Заходи Програми (додаються) реалізуються за рахунок коштів міського бюджету, коштів громадських організацій та інших джерел, не заборонених законодавством.



Ресурсне забезпечення Програми соціальної підтримки сім’ї, виявлення дітей, які перебувають у складних умовах проживання та запобігання ранньому соціальному сирітству на 2016-2020 роки



«Назустріч дітям»



грн.



































































Орієнтовний обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання Програми Етапи виконання Програми Усього витрат на виконання Програми
І ІІ
2016

рік
2017

рік
2018

рік
2019

рік
2020

рік
Обсяг ресурсів, усього, у тому числі: 178 700 275 800 327 200 328 132 385 000 1 494 832
державний бюджет - - - - - -
обласний бюджет - - - - - -
міський бюджет 13 700 25 800 27 200 28 132 25 000 119 832
кошти небюджетних джерел 165 000 250 000 300 000 300 000 360 000 1 375 000


V. Перелік завдань Програми та результативні показники



Завдання міської Програми соціальної підтримки сім’ї, виявлення дітей, які перебувають у складних умовах проживання та запобігання ранньому соціальному сирітству на 2016-2020 роки «Назустріч дітям»:



1. Організаційно-правове забезпечення виконання мети Програми.



2. Відродження та збереження національних традицій і цінностей.



3. Поліпшення становища багатодітних сімей.



4. Підтримка сімей з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах.



Профілактика соціального сирітства та дитячої бездоглядності.



5. Соціальний захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.



6. Інформаційна та просвітницька робота серед населення міста.



7. Продовження практики співпраці з підприємствами, установами щодо охорони дитинства.



Результативні показники Програми:



1. Удосконалення механізму підтримки різних категорій сімей, створення передумови для повноцінного функціонування кожної сім’ї.



2. Формування у жителів міста потреби у здоровому способі життя, відповідального ставлення до збереження свого здоров’я.



3. Підвищення рівня психолого-педагогічної культури молоді у сфері сімейних стосунків, готовності молодих людей до подружнього життя та виконання функцій батька і матері.



4. Удосконалення системи запобігання насильству в сім’ї та створення дієвої системи надання допомоги жертвам насильства.



5. Підвищення рівня обізнаності жителів міста про розвиток сімейних форм виховання, влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, встановлення опіки, піклування, усиновлення.



6. Попередження випадків відмови матері від новонародженої дитини.



7. Виявлення сімей з дітьми, які перебувають у складних умовах проживання, та надання їм якісних соціальних послуг.



8. Удосконалення механізму психологічної, юридичної, інших видів допомоги з питань виховання дітей.



9. Надання соціально-правового захисту дітей та сімей, які його потребують.



VІ. Напрями діяльності, перелік завдань і заходів Програми



грн.



































































































































































































































Мета, завдання, КТКВК Джерела фінансування Етапи виконання Програми Відповідальні

виконавці
І етап ІІ етап
2016 рік 2017 рік 2018 рік 2019 рік 2020рік проєкт)
Обсяг витрат у тому числі кошти міського бюджету Обсяг витрат у тому числі кошти міського бюджету Обсяг витрат у тому числі кошти міського бюджету Обсяг витрат у тому числі кошти міського бюджету Обсяг витрат у тому числі кошти міського бюджету
Загальн. фонд Спеціал. фонд Загальн. фонд Спеціал. фонд Загальн. фонд Спеціал. фонд Загальн. фонд Спеціал. фонд Загальн. фонд Спеціал. фонд
Всього на виконання Програми Кошти міського бюджету 13 700 13 700 - 25 800 25 800 - 27 200 27 200 - 28 132 28 132 - 25 000 25 000 - Відділ молоді та спорту, служба у справах дітей та сім’ї
Завдання 1.

Організаційно-правове забезпечення виконання мети Програми
Міський бюджет - - - - - - - - - 1500 1500 - 1000 1000 Відділ молоді та спорту, служба у справах дітей та сім’ї
Заходи:

1.1 Надавати консультації з питань чинного законодавства у сфері захисту прав та законних інтересів дітей, підтримки сім’ї, протидії торгівлі людьми, попередження насильства в сім’ї, забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків
Міський бюджет - - - - - - - - - - - - - - Служба у справах дітей та сім’ї
1.2 Проводити семінари, наради, круглі столи, тренінги, спрямовані на запобігання дитячої бездоглядності, безпритульності, соціального захисту дітей уразливих категорій, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, протидії торгівлі людьми, попередження насильства в сім’ї,

формування життєвих навичок безпечної поведінки, профілактики ВІЛ/СНІДу тощо
- - - - - - - - - - 1 500 1 500 - 1 000 1000 - Відділ молоді та спорту,

служба у справах дітей та сім’ї
Завдання 2. Відродження та збереження національних традицій і цінностей Міський бюджет 13 700 13 700 - 24 000 24 000 - 27 200 27 200 - 26 632 26 632 - 24 000 24 000 - Відділ молоді та спорту, служба у справах дітей та сім’ї
Заходи:

2.1 Проводити заходи виховного спрямування до Міжнародного дня захисту прав жінок, Дня сім’ї, Дня Матері, Всесвітнього дня батька, Дня захисту дітей, родинних свят, Дня усиновлення, Дня спільних дій в інтересах дітей, Дня розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт, вшанування сімейних трудових династій, Дня створення дитячих будинків сімейного типу, інших заходів пов’язаних із популяризацією сімейних форм виховання
Міський бюджет 2 000 2 000 - 4 400 4 400 - 3 600 3 600 - 3 369 3 369 - 2 500 2 500 - Відділ молоді та спорту, служба у справах дітей та сім’ї
2.2 Проводити День Святого Миколая, фестиваль «Різдвяні зустрічі», новорічні свята для дітей та забезпечувати їх новорічними подарунками Міський бюджет 9 700 9 700 - 17 400 17 400 - 20 500 20 500 - 18 801 18 801 - 17 000 17 000 - Відділ молоді та спорту, служба у справах дітей та сім’ї
2.3 Проводити заходи з нагоди Міжнародного Дня інвалідів та конкурс для дітей з особливими потребами «Повір у себе» Міський бюджет 2 000 2 000 - 2 200 2 200 - 1 500 1 500 - 2 000 2 000 - 2 500 2 500 - Відділ молоді та спорту, служба у справах дітей та сім’ї
2.4 Перевезення дітей уразливих категорій до місця проведення заходів з метою створення сприятливих умов для реалізації права кожної дитини на гармонійний розвиток, популяризацію сімейних форм виховання, шанобливого ставлення до батьків Міський бюджет - - - - - - 1 600 1 600 - 2 462 2 462 - 2000 2 000 - Відділ молоді та спорту, служба у справах дітей та сім’ї































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































Завдання 3.

Поліпшення становища багатодітних сімей
Міський бюджет - - - - - - - - - - - - - - - Служба у справах дітей та сім’ї
Заходи:

3.1 Продовжити практику ведення єдиного банку даних багатодітних сімей та здійснювати обстеження житлово-побутових умов багатодітних сімей
- - - - - - - - - - - - - - - - Служба у справах дітей та сім’ї
3.2 Вживати заходів щодо залучення в установленому порядку коштів з джерел, незаборонених законодавством для надання адресної допомоги багатодітним сім’ям - - - - - - - - - - - - - - - - Служба у справах дітей та сім’ї, комунальний заклад «Славутицький

міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді»
3.3 Вирішувати питання забезпечення житлом у разі необхідності при народженні в сім’ї трійні - - - - - - - - - - - - - - - - Виконавчий комітет
3.4 Продовжити практику видачі посвідчень батькам та дітям з багатодітних сімей - - - - - - - - - - - - - - - - Служба у справах дітей та сім’ї
3.5 Постійно інформувати багатодітні сім’ї про пільги, передбачені законодавством - - - - - - - - - - - - - - - - Служба у справах дітей та сім’ї, управління соціального захисту населення
Завдання 4.

Підтримка сімей з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах.

Профілактика соціального сирітства та дитячої бездоглядності
Міський бюджет - - - 1 800 1 800 - - - - - - - - - - Відділ молоді та спорту, служба у справах дітей та сім’ї
Заходи:

4.1 Продовжувати ведення банку даних сімей, в яких існує ризик вилучення та передачі дитини до закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування
- - - - - - - - - - - - - - - - Служба у справах дітей та сім’ї, комунальний заклад «Славутицький

міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді»
4.2 Продовжувати раннє виявлення та облік сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах - - - - - - - - - - - - - - - - Управління освіти і науки, медичні заклади м. Славутича, Славутицьке ВП Броварського відділу поліції ГУНП у Київській області, служба у

справах дітей та сім’ї, комунальний заклад «Славутицький

міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді»
4.3 Виявляти та тримати на контролі вагітних жінок, які несвоєчасно стали на облік у жіночій консультації або ведуть анти суспільний спосіб життя - - - - - - - - - - - - - - - - Медичні заклади м. Славутича,

комунальний заклад «Славутицький

міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді»
4.4 Забезпечити охоплення соціальним супроводом сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах та неповнолітніх матерів - - - - - - - - - - - - - - - - Комунальний заклад «Славутицький

міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді»
4.5 Соціальна реабілітація матерів, які мають намір відмовитись від народженої ними дитини - - - - - - - - - - - - - - - - Комунальний заклад «Славутицький

міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді»


4.6 Залучати дітей уразливих категорій до позаурочної, позашкільної діяльності, участі у тематичних конкурсах,

спортивних змаганнях, гуртках
- - - - - - - - - - - - - - - - Управління освіти і науки, служба у справах дітей та сім’ї, відділ молоді та спорту
4.7 У разі загрози життю та здоров’ю дитини вживати заходи щодо негайного відібрання дитини від батьків, осіб які їх замінюють, та тимчасового поміщення дитини до медичних закладів м. Славутича,

забезпечити утримання дітей медикаментами, одягом, взуттям, продуктами харчування тощо
Міський бюджет - - - - - - - - - - - - - - - Відділ молоді та спорту, служба у справах дітей та сім’ї, Славутицьке ВП Броварського відділу поліції ГУНП у Київській області, медичні заклади м. Славутича


4.8 Перевезення дітей, вилучених з сімейного середовища, дітей, які залишились без батьківського піклування, дітей, які опинились у складних життєвих обставинах до місця їх влаштування: медичні заклади м. Славутича,

дитячий будинок «Центр захисту дітей» в м. Славутичі, дитячі будинки сімейного типу в м. Славутичі, центри соціально-психологічної реабілітації дітей, які опинились у складних життєвих обставинах Київської області
Міський бюджет - - - 1 800 1 800 - - - - - - - - - - Відділ молоді та спорту, служба у справах дітей та сім’ї, Славутицьке ВП Броварського відділу поліції ГУНП у Київській області, медичні заклади м. Славутича, управління освіти і науки
4.9 Надавати консультації щодо отримання адресної допомоги сім’ям з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, а також сім’ям вимушених переселенців, мобілізованим, демобілізованим особам та їх рідним - - - - - - - - - - - - - - - - Служба у справах дітей та сім’ї, комунальний заклад «Славутицький

міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді», управління соціального захисту населення
4.10 Проводити щорічний аналіз соціального становища сімей з дітьми для визначення проблем та формування необхідних соціальних послуг - - - - - - - - - - - - - - - - Служба у справах дітей та сім’ї
4.11 Забезпечити проведення правової гри «Брейн-ринг «Підліток і право» Міський бюджет - - - - - - - - - - - - - - - Відділ молоді та спорту, служба у справах дітей та сім’ї
4.12 Продовжити проведення оперативно-профілактичних заходів (рейдів) «Канікули», «Діти вулиці», «Вокзал», «Літо» - - - - - - - - - - - - - - - - Служба у справах дітей та сім’ї
4.13 Проводити благодійні акції для дітей уразливих категорій - - - - - - - - - - - - - - - - Служба у справах дітей та сім’ї, комунальний заклад «Славутицький

міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді»
4.14 Забезпечити охоплення соціальним супроводом сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах - - - - - - - - - - - - - - - - Міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді
Завдання 5. Соціальний захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування Міський бюджет - - - - - - - - - - - - - -
Заходи:

5.1 Проводити роботу щодо своєчасного встановлення статусу дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування
- - - - - - - - - - - - - - - - Служба у справах дітей та сім’ї
5.2 Вживати вичерпних заходів щодо влаштування дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, у сімейні форми опіки, проводити заходи щодо популяризації сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та формування позитивного іміджу усиновлювачів - - - - - - - - - - - - - - - - Служба у справах дітей та сім’ї, комунальний заклад «Славутицький

міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді»
5.3 Проводити роботу з батьками щодо повернення вихованців із закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у рідну сім’ю - - - - - - - - - - - - - - - - Комунальний заклад «Славутицький

міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді»
Завдання 6. Інформаційна та просвітницька робота серед населення міста Міський бюджет - - - - - - - - - - - - - - - Відділ молоді та спорту, служба у справах дітей та сім’ї
Заходи:

6. 1 Розповсюд- вати соціальну рекламу щодо пропаганди позитивного іміджу сім'ї, культури сімейних стосунків та соціальної підтримки сім’ї, популяризації сімейного способу життя, формування національних сімейних цінностей, з питань здорового способу життя та збереження репродуктивного здоров'я, з проблем соціального захисту дітей
- - - - - - - - - - - - - - - - Управління освіти і науки, служба у справах дітей та сім’ї, комунальний заклад «Славутицький

міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді»
6.2 Проводити міський конкурс соціальної реклами «Я хочу жити саме так!» Міський бюджет - - - - - - - - - - - - - - - Відділ молоді та спорту, комунальний заклад «Славутицький

міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді»
6.3 Проводити міський конкурс соціальних проектів Міський бюджет - - - - - - - - - - - - - - - Відділ молоді та спорту, комунальний заклад «Славутицький

міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді»
Завдання 7. Продовження практики співпраці з підприємства, установами щодо охорони дитинства - - - - - - - - - - - - - - - - Служба у справах дітей та сім’ї
Заходи:

7.1 Продовжити співпрацю з міськими громадськими організаціями у вирішенні проблем сімей з дітьми
- - - - - - - - - - - - - - - - Служба у справах дітей та сім’ї, комунальний заклад «Славутицький

міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» соціально-психологічний центр
7.2 Забезпечити налагодження співпраці з міжнародними організаціями з питань захисту прав дітей, підтримки сім’ї, попередження торгівлі людьми, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків - - - - - - - - - - - - - - - - Служба у справах дітей та сім’ї, комунальний заклад «Славутицький

міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді»
7.3 Продовжити практику шефської роботи підприємств міста над ЦСРДІ, ДБ ЦЗД, ДБСТ - - - - - - - - - - - - - - - - Комунальний заклад «Славутицький

міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді»


VIІ. Координація та контроль за ходом виконання Програми



Координацію та контроль за виконанням Програми здійснює відповідальний виконавець Програми – служба у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Славутицької міської ради, яка щоквартально до 01 числа другого місяця, що настає за звітним періодом, подає управлінню економіки та соціального розвитку міста інформацію про стан виконання Програми та оприлюднює її на сайті Славутицької міської ради.



Служба у справах дітей та сім’ї щороку здійснює обґрунтовану оцінку результатів виконання Програми та у разі потреби розробляє пропозиції щодо доцільності продовження тих чи інших завдань, включення додаткових завдань, уточнення показників, обсягів і джерел фінансування, переліку виконавців, строків виконання програми та окремих завдань тощо та подає їх головному розпоряднику коштів.



Секретар ради Володимир БОРИСОВ