ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий вцілому

Сесія:

I

Скликання:

VIII

Проголосовано:

За основу і в цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

18.12.2020

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    25
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    2

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 20-1-VIІІ
20-1-VIІІ Про зміну назви  Комунального підприємства «Управління з розвитку фізичної культури, спорту та туризму» Славутицької міської ради  Київської  області та затвердження Статуту Комунального підприємства «Управління з розвитку фізичної культури, спорту та туризму» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області

СЛАВУТИЦЬКА МІСЬКА РАДА

ВИШГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

Про зміну назви Комунального підприємства «Управління з розвитку фізичної культури, спорту та туризму» Славутицької міської ради Київської області та затвердження Статуту Комунального підприємства «Управління з розвитку фізичної культури, спорту та туризму» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області

На виконання рішення Славутицької міської ради від 15 грудня 2020 року №6-1-VIII «Про зміну назви Славутицької міської ради та виконавчого комітету Славутицької міської ради», відповідно до ст. 78 Господарського кодексу України, керуючись ст.25, ч.1 ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

м і с ь к а р а д а

В И Р І Ш И Л А :

  1. Змінити назву юридичної особи «Комунальне підприємство «Управління з розвитку фізичної культури, спорту та туризму» Славутицької міської ради Київської області» на «Комунальне підприємство «Управління з розвитку фізичної культури, спорту та туризму» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області» (скорочене найменування юридичної особи – КП «УФКСТ»).
  2. Внести такі зміни до Статуту Комунального підприємства «Управління з розвитку фізичної культури, спорту та туризму» Славутицької міської ради Київської області (далі – Статут):
    2.1. Викласти назву статуту у новій редакції:
    «СТАТУТ КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «Управління з розвитку фізичної культури, спорту та туризму» СЛАВУТИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ВИШГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ»;
    2.2. З врахуванням перейменувань Засновника, Органу управління та Підприємства викласти п.п. 1.1 – 1.2 Розділу 1. «ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ» та Розділ 2 НАЙМЕНУВАННЯ ТА МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ КП «УФКСТ» у новій редакції:
    - «1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
    1.1. Комунальне підприємство «Управління з розвитку фізичної культури, спорту та туризму» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області (надалі – КП «УФКСТ», Підприємство) створене відповідно до Конституції України, Цивільного кодексу України, Господарського кодексу України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про фізичну культуру і спорт», засновано на власності Славутицької міської територіальної громади та є комунальним унітарним комерційним підприємством.
    1.2. Засновником КП «УФКСТ» та власником майна є Славутицька міська територіальна громада в особі Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області (надалі – Засновник). Підприємство підпорядковане, підзвітне і підконтрольне Засновнику та виконавчому комітету Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області (надалі – Виконавчий комітет).;
    - 2. НАЙМЕНУВАННЯ ТА МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ КП «УФКСТ»
    2.1. ПОВНА НАЗВА ПІДПРИЄМСТВА:
    українською мовою – КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «УПРАВЛІННЯ З РОЗВИТКУ ФІЗИЧНИЇ КУЛЬТУРИ, СПОРТУ ТА ТУРИЗМУ» СЛАВУТИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ВИШГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ;
    російською мовою – КОММУНАЛЬНОЕ ПРЕДПРИЯТИЕ «УПРАВЛЕНИЕ ПО РАЗВИТИЮ ФИЗИЧЕСКОЙ КУЛЬТУРЫ, СПОРТА И ТУРИЗМА» СЛАВУТИЧСКОГО ГОРОДСКОГО СОВЕТА ВІШГОРОДСКОГО РАЙОНА КИЕВСКОЙ ОБЛАСТИ;
    - англійською мовою – MUNICIPAL ENTERPRISE «DEPARTMENT FOR PHYSICAL CULTURE, SPORTS AND TOURISM DEVELOPMENT» OF SLAVUTYCH CITY COUNCIL OF VYSHHOROD DISTRICT OF KYIV REGION.
    2.2. СКОРОЧЕНА НАЗВА ПІДПРИЄМСТВА
    українською мовою – КП «УФКСТ»;
    російською мовою – КП «УФКСТ»;
    англійською мовою – МЕ «DРСSТ».
    2.3. Місцезнаходження та юридична адреса КП «УФКСТ»: 07101, Україна, Київська область, Вишгородський р-н, м. Славутич, Чернігівський квартал, буд. 14.».
    2.3. З метою приведення у відповідність до положень господарського законодавства у назві Розділу 4 МАЙНО ТА СТАТУТНИЙ КАПІТАЛ КП «УФКСТ» та п.п. 4.1- 4.4 розділу слово «фонд» у всіх відмінках замінити словом «капітал»;
    2.4. У п. 4.5 Розділу 4 та п.6.1 Розділу 6 слова «територіальної громади м. Славутича» замінити словами «Славутицької міської територіальної громади».
  3. З урахуванням зазначених змін, затвердити Статут Комунального підприємства «Управління з розвитку фізичної культури, спорту та туризму» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області, виклавши його в новій редакції, що додається.
  4. Директору КП «УФКСТ» Сергію Філіппову подати документи для державної реєстрації зміни назви юридичної особи, зазначеної в п.1 рішення, в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, після державної реєстрації перейменування засновника в установленому законодавством порядку.
Міський голова Юрій ФОМІЧЕВ

18.12.2020

№ 20-1-VIІІ

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення Славутицької міської ради

18.12.2020 № 20-1-VIІІ

СТАТУТ

КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА

«Управління з розвитку фізичної культури, спорту та туризму»

Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області

(нова редакція)

м. Славутич

2020 рік

  1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
    1. Комунальне підприємство «Управління з розвитку фізичної культури, спорту та туризму» Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області (надалі – КП «УФКСТ», Підприємство) створене відповідно до Конституції України, Цивільного кодексу України, Господарського кодексу України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про фізичну культуру і спорт», засновано на власності Славутицької міської територіальної громади та є комунальним унітарним комерційним підприємством.
    2. Засновником КП «УФКСТ» та власником майна є Славутицька міська територіальна громада в особі Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області (надалі – Засновник). Підприємство підпорядковане, підзвітне і підконтрольне Засновнику та виконавчому комітету Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області (надалі – Виконавчий комітет).
    3. У своїй діяльності КП «УФКСТ» керується Конституцією України, Законами України, актами Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України, рішеннями Славутицької міської ради та її Виконавчого комітету, а також цим Статутом.
    4. КП «УФКСТ» має суспільну цінність для територіальної громади міста Славутича.
    5. КП «УФКСТ» є юридичною особою, має самостійний баланс, розрахункові та інші рахунки в установах банків та органах Державної казначейської служби України, печатку і штампи зі своїм найменуванням, бланки зі своїми реквізитами, інші атрибути юридичної особи, має право відкривати рахунки в банківських установах України в національній валюті, та інших валютах, в порядку встановленому діючім законодавством, має право від свого імені укладати договори, угоди, набувати майнові та немайнові права, нести відповідальність за своїми зобов’язаннями, бути позивачем та відповідачем третьою особою у загальних та спеціалізованих судах загальної юрисдикції, представляти свої інтереси на всіх підприємствах, установах, організаціях будь-якої форми власності. Підприємство не відповідає за зобов’язаннями Засновника. Засновник не відповідає за зобов’язаннями Підприємства.
    6. Трудовим колективом КП «УФКСТ» є особи, що своєю працею приймають участь в діяльності підприємства на підставі трудового договору (контракту, угоди), а також інших форм, які регулюють трудові відносини з підприємством.
  2. НАЙМЕНУВАННЯ ТА МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ КП «УФКСТ»
    1. ПОВНА НАЗВА ПІДПРИЄМСТВА:
  • українською мовою – КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «УПРАВЛІННЯ З РОЗВИТКУ ФІЗИЧНИЇ КУЛЬТУРИ, СПОРТУ ТА ТУРИЗМУ» СЛАВУТИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ВИШГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ;
  • російською мовою – КОММУНАЛЬНОЕ ПРЕДПРИЯТИЕ «УПРАВЛЕНИЕ ПО РАЗВИТИЮ ФИЗИЧЕСКОЙ КУЛЬТУРЫ, СПОРТА И ТУРИЗМА» СЛАВУТИЧСКОГО ГОРОДСКОГО СОВЕТА ВыШГОРОДСКОГО РАЙОНА КИЕВСКОЙ ОБЛАСТИ;

- англійською мовою – MUNICIPAL ENTERPRISE «DEPARTMENT FOR PHYSICAL CULTURE, SPORTS AND TOURISM DEVELOPMENT» OF SLAVUTYCH CITY COUNCIL OF VYSHHOROD DISTRICT OF KYIV REGION.

  1. СКОРОЧЕНА НАЗВА ПІДПРИЄМСТВА
  • українською мовою – КП «УФКСТ»;
  • російською мовою – КП «УФКСТ»;
  • англійською мовою – МЕ «DРСSТ».
  1. Місцезнаходження та юридична адреса КП «УФКСТ»: 07101, Україна, Київська область, Вишгородський р-н, м. Славутич, Чернігівський квартал, буд. 14.
  1. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА НАПРЯМКИ ДІЯЛЬНОСТІ КП «УФКСТ»
    1. Метою діяльності КП «УФКСТ» є створення сприятливого середовища та належних організаційно-економічних умов для розвитку фізичної культури та спорту у м. Славутич Київської області.
    2. Головними завданнями КП «УФКСТ» є:
      1. Широкий розвиток масового фізкультурного руху у місті Славутичі, використання фізичної культури як засобу духовного впливу, зміцнення здоров’я населення, національне відродження народних спортивних традицій в нових ринкових відносинах.
      2. Сприяння реалізації державної та регіональної політики щодо розвитку фінансової підтримки фізичної культури та спорту, ефективне використання її можливостей в соціально-економічному та культурному розвитку області.
      3. Об’єднання фінансово-економічного та науково-технічному потенціалу для розробки і здійснення програм та проектів, спрямованих на всебічний розвиток та підвищення ефективності фізичної культури та спорту серед населення міста.
      4. Участь у розробці та реалізації місцевих програм, спрямованих на зменшення соціальної напруженості, створення сприятливих умов для занять фізичною культурою та спортом соціально незахищених категорій населення (інвалідів, багатодітних сімей, дітей віком до 16 років та ін.).
      5. Створення умов для реалізації державних, обласних та місцевих програм і проектів, спрямованих на розвиток фізичної культури та спорту у місті.
    3. Для досягнення поставленої мети та реалізації завдань КП «УФКСТ» здійснює таки види діяльності:
      1. Функціонування спортивних споруд.
      2. Інша діяльність у сфері спорту.
      3. Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.
      4. Прокат товарів для спорту та відпочинку.
      5. Організування інших видів відпочинку та розваг.
      6. Регулювання у сферах охорони здоров’я, освіти, культури та інших соціальних сферах, крім обов’язкового соціального страхування .
      7. Об’єднання зусиль спортивних громадських організацій на розвиток масового культурно-спортивного руху, пропаганди здорового способу життя.
      8. Сприяння захисту соціальних прав трудящих, студентської та учнівської молоді в реалізації права на дозвілля і зміцнення здоров’я засобами фізичної культури.
      9. Здійснення обліку та аналізу потреб, можливостей залучення ресурсів, ефективності використання вітчизняних, а також іноземних інвестицій і кредитів, іншої фінансової та технічної допомоги, спрямованих на розвиток фізичної культури та спорту в місті.
      10. Надання на безоплатній основі приміщень спортивних споруд для проведення міських, обласних заходів згідно з затвердженим Єдиним календарним планом спортивно-масових заходів та для проведення навчально-тренувальних занять спортивних груп учнів Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи м. Славутича відповідно до затвердженого розкладу занять.
      11. Прийняття участі у реалізації міжнародних програм.
      12. Проведення видовищних спортивних заходів, спортивних свят, спартакіада та інше.
      13. Надання можливості організаціям, підприємствам, установам будь-якої форми власності на договірній основі проводити заняття фізичними вправами та здійснювати реалізацію спортивних заходів на спорудах КП «УФКСТ» з укладанням відповідного договору.
      14. Прийняття на своїх спортивних спорудах зарубіжних спортивних команд для їх участі у спортивних змаганнях та інших спортивних заходах, які проходять в місті.
      15. Сприяння реконструкції спортивних споруд, забезпечення ефективного використання спортивно-технічної бази та матеріальних ресурсів.
      16. Організація придбання та ремонт спортивного інвентарю та обладнання для забезпечення ним спортивних споруд відповідно до видів спорту, які культивуються.
      17. Реалізація своїх послуг, продукції і виконання робіт на договірній основі за цінами і тарифами, встановленими відповідно до норм чинного законодавства України.
      18. Здійснення інших видів діяльності, які не суперечать чинному законодавству України.
      19. Освіта у сфері спорту та відпочинку.
      20. Роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами.
      21. Неспеціалізована оптова торгівля.
      22. Виробництво інших виробів з деревини; виготовлення виробів з корка,соломи та рослинних матеріалів для плетіння.
      23. Пасажирський річковий транспорт.
      24. Діяльність спортивних клубів.
      25. Допоміжне обслуговування водного транспорту (надання послуг з безпечного утримання маломірних (малих) суден).
    4. Всі вищезазначені роботи та послуги виконуються та надаються як на платній, так і на безоплатній основі, у порядку, встановленому чинним законодавством України.
    5. У випадках, передбаченим чинним законодавством України, Підприємство одержує ліцензії та інші дозвільні документи на здійснення окремих видів діяльності.
    6. КП «УФКСТ» має право:
      1. Отримувати у встановленому законодавством України порядку, інформацію, документи і матеріали для виконання статутних вимог і поставлених перед підприємством завдань.
      2. Розробляти штатний розпис та виносити його на затвердження Виконавчого комітету Славутицької міської ради, визначати умови та розмір оплати праці працівників підприємства в межах коштів, передбачених на відповідний рік.
      3. Вступати в договірні відносини з юридичними і фізичними особами у всіх сферах господарської та кредитно-фінансової діяльності у межах своєї компетенції як на території України, так і за її межами для виконання статутних завдань підприємства.
      4. Розширювати перелік платних послуг з метою більш повного задоволення потреб жителів міста та залучення додаткових коштів на покращення матеріально-технічної бази закладу.
      5. Виявляти і прогнозувати запит населення на відповідні послуги, задовольняти їх потреби в межах творчої компетенції.
      6. Реалізовувати свою продукцію та надавати послуги за цінами, які формуються на умовах беззбиткового господарювання та одержання необхідного доходу.
    7. КП «УФКСТ» зобов’язано:
      1. Дотримуватись нормативно-правових актів України.
      2. Дотримуватись фінансової дисципліни.
      3. Вести бухгалтерський, оперативний та статистичний облік, у встановлені строки подавати статистичну та фінансову звітність про діяльність підприємства. Відповідальність за порядок ведення бухгалтерського обліку, дотримання нормативно-правових актів та складання фінансової звітності персонально несуть директор та головний бухгалтер підприємства.
      4. Забезпечувати своєчасну сплату податків та інших відрахувань відповідно чинного законодавства.
      5. Створювати належні умови для високопродуктивної праці, забезпечувати додержання законодавства про працю, правил і норм охорони праці, техніки безпеки, соціального страхування.
      6. Спільно з Виконавчим комітетом планувати свою діяльність, визначати стратегію і основні напрямки свого розвитку у відповідальності зі своїми пріоритетами та прогнозами.
  2. МАЙНО ТА СТАТУТНИЙ КАПІТАЛ КП «УФКСТ»
    1. Порядок створення та розмір статутного капіталу визначається Славутицькою міською радою Вишгородського району Київської області.
    2. За даними бухгалтерського обліку статутний капітал КП «УФКСТ» становить 98,00 тис.грн. (дев’яносто вісім тисяч гривень).
    3. Статутним капітал КП «УФКСТ» можуть бути будинки, споруди, обладнання та інші матеріальні цінності, цінні папери, право користування землею, водою та іншими природними ресурсами, будинками, спорудами, обладнанням, а також інші майнові права (включаючи майнові права на об’єкти інтелектуальної власності), кошти, в тому числі в іноземній валюті.
    4. Розмір статутного капіталу КП «УФКСТ» може змінюватись за рішенням Засновника.
    5. Майно КП «УФКСТ» становлять основні фонди та оборотні засоби, кошти, а також інші матеріальні цінності, вартість яких відображається в самостійному балансі підприємства.
    6. Майно Підприємства перебуває у комунальній власності Славутицької міської територіальної громади та закріплюється за ним на праві господарського відання. Здійснюючі право оперативного управління, Підприємство володіє користується та розпоряджається майном, закріпленим за ним власником, з обмеженням правомочності розпорядження щодо окремих видів майна за згодою власника у випадках, передбачених Господарським кодексом України та іншим законами, а також власником майна.
    7. Відповідальність за збереження майна, що є власністю підприємства, або передане в користування, несе КП «УФКСТ» та його директор.
    8. За дозволом Засновника КП «УФКСТ» має право надавати майно в оренду, у тимчасове користування, належне на праві господарського відання, а також списувати його з балансу у порядку, встановленому чинним законодавством України.
    9. Джерелами формування майна підприємства Є:
      1. Грошові та матеріальні внески Засновника;
      2. Доходи, одержані від реалізації продукції, послуг, інших видів господарської діяльності;
      3. Доходи від цінних паперів;
      4. Кредити банків та інших кредиторів;
      5. Капітальні вкладення і дотації з бюджетів;
      6. Майно, придбане в інших суб’єктів господарювання, організацій та громадян у встановленому законодавством порядку;
      7. Інші джерела, не заборонені законодавством України.
    10. Засновник здійснює контроль за використанням та збереженням закріпленого за його підприємством майна безпосередньо або через уповноважений ним орган, не втручаючись в оперативну діяльність підприємства.
    11. Джерелами формування коштів підприємства є:
      1. Кошти державного та місцевих бюджетів, передбачені на реалізацію цільових програм згідно чинного законодавства.
      2. Кошти, які надходять безоплатно або у вигляді безповоротної фінансової допомоги чи добровільних пожертвувань.
      3. Пасивні доходи.
      4. Кошти, які надходять як компенсація вартості отриманих державних послуг, у тому числі доходи, пов’язані з основною статутною діяльністю.
      5. Дотації або субсидії, отримані з державних цільових фондів або міжнародна благодійна, у тому числі гуманітарна допомога чи технічна допомога, що надається таким організаціям.
      6. Інші джерела, не заборонені чинним законодавством.
    12. Кошти підприємства використовуються згідно вимог чинного законодавства України і лише на всебічний розвиток фізичної культури та спорту в місті шляхом утримання спортивних споруд в належному стані, придбання будівельних матеріалів, проведення ремонтних робіт споруд, придбання обладнання, спортивного інвентарю, виплати різного роду матеріальних заохочень та допомоги працівникам підприємства та інше.
  3. ОРГАНИ УПРАВЛІННЯ І КОНТРОЛЮ,
    КОМПЕТЕНЦІЯ І ПОВНОВАЖЕННЯ ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ
    1. Управління КП «УФКСТ» здійснює власник майна, який затверджує структуру, чисельність, фонд оплати праці, кошторис витрат та дотації.
    2. Згідно зі ст. 32 Закону України «Про місцеве самоврядування» оперативне управління діяльністю КП «УФКСТ» здійснює Виконавчий комітет Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області.
    3. Засновником Підприємства є Славутицька міська рада Вишгородського району Київської області, до компетенції якої відноситься:
  • визначення основних напрямків діяльності підприємства;
  • визначення організаційної структури Підприємства;
  • затвердження Статуту та внесення до нього змін та доповнень;
  • прийняття рішення про припинення діяльності підприємства, призначення ліквідаційної комісії, затвердження ліквідаційного балансу;
  • визначення порядку створення та розміру статутного фонду;
  • вирішення інших питань, визначених чинним законодавством.
  1. Безпосереднє управління підприємством здійснює директор.
  2. Директор Підприємства призначається на посаду на умовах трудового договору (контракту) та звільняється з посади міським головою.
  3. В межах наданих прав Засновник не заважає оперативній діяльності керівника підприємства, а керівник діє без попереднього погодження з ним.
  4. До компетенції директора належать усі питання діяльності підприємства, крім тих, що згідно з законодавством, цим Статутом або рішенням Засновника віднесені виключно до компетенції органів управління КП «УФКСТ».
  5. Директор КП «УФКСТ»:
    1. Організовує діяльність КП «УФКСТ», фінансування, ведення обліку, складання звітності тощо.
    2. Здійснює керівництво діяльністю підрозділів КП «УФКСТ», забезпечує викладання покладених на них завдань, розглядає матеріали ревізій і перевірок, а також звіти керівників підрозділів підприємства та приймає відповідні рішення.
    3. Приймає та звільняє згідно чинного законодавства України працівників КП «УФКСТ».
    4. Визначає фонд оплати праці в межах бюджетного фінансування, затверджує умови оплати праці, ставки заробітної плати працівників і схеми посадових окладів за погодженням з Виконавчим комітетом.
    5. Визначає фонд матеріального заохочення працівників.
    6. Організовує роботу щодо складання річного звіту і балансу КП «УФКСТ».
    7. Розглядає питання про притягнення до матеріальної та дисциплінарної відповідальності працівників КП «УФКСТ».
  6. Директор КП «УФКСТ» має право:
    1. Самостійно представляти інтереси КП «УФКСТ» в державних та інших органах, у стосунках з підприємствами, організаціями, установами як на території України, так і за її межами.
    2. У межах своїх повноважень розпоряджається майном та коштами, переданими підприємству в оперативне управління, відкриває у банках рахунки, укладає договори, в тому числі трудові, видає довіреності.
    3. Затверджувати положення про структурні підрозділи підприємства, посадові інструкції та інші документи. В межах своєї компетенції видає накази та інші розпорядчі документи щодо діяльності Підприємства.
    4. Вести переговори та укладати угоди від імені КП «УФКСТ».
    5. Підписувати доручення про повноваження дій від імені КП «УФКСТ».
    6. Вживати заходів щодо заохочення працівників КП «УФКСТ» та накладання стягнення на них відповідно законодавства України.
    7. Розподіляти обов’язки між посадовими особами (працівниками) КП «УФКСТ».
    8. Без доручення діяти від імені Підприємства, представляти інтереси Підприємства в судах різної юрисдикції.
    9. Вирішувати будь-які інші питання стосовно діяльності підприємства.
    10. За результати діяльності підприємства звітувати перед Виконавчим комітетом та міською радою не рідше одного разу на рік, а за вимогою Виконавчого комітету та міської ради – у будь-який час.
  7. Керівництво КП «УФКСТ» здійснюється відповідно цього Статуту з поєднанням інтересів трудового колективу, які закріплюються у колективному договорі і прав Засновника КП «УФКСТ» з користування майном.
  8. Трудовий колектив КП «УФКСТ» має право:
    1. Розглядати та схвалювати проект колективного договору.
    2. Право укладання колективного договору від імені власника надається директору Підприємства, а від імені трудового колективу – уповноваженому ним органу.
    3. Розглядати та вирішувати питання самоуправління трудового колективу.
    4. Ставити перед керівництвом Підприємства питання про надання працівникам КП «УФКСТ» пільг згідно з законодавством України.
    5. Брати участь у розгляді пропозицій щодо матеріального і морального стимулювання праці членів трудового колективу.
  9. Всі громадяни, які беруть участь у діяльності КП «УФКСТ» на основі трудового договору (контракту, угоди), а також інших форм, які регулюють трудові відносини робітника з КП «УФКСТ», складають його трудовий колектив.
  10. Повноваження трудового колективу регулюються чинним законодавством України, загальними зборами або через його представницький орган – профспілковий комітет.
  11. Представники профспілкового комітету обираються голосуванням на загальних зборах трудового колективу строком на 2 роки.
  1. ГОСПОДАРСЬКА ТА СОЦІАЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ.
    1. КП «УФКСТ» здійснює господарську діяльність від свого імені, в інтересах Підприємства та Славутицької міської територіальної громади, на засадах поєднання господарського розрахунку та фінансування з місцевого бюджету.
    2. Планування фінансово-господарської діяльності здійснюється Підприємством шляхом складання у встановленому порядку річних фінансових планів.
    3. Відносини Підприємства з іншими підприємствами, організаціями, і громадянами у всіх сферах господарської діяльності здійснюються на підставі договорів (угод). Підприємство вільне у виборі предмета договору (угоди), визначені зобов’язань, будь-яких інших умов господарських взаємовідносин, що не суперечать чинному законодавству України.
    4. КП «УФКСТ» реалізує свої послуги за цінами, що встановлюються відповідно до вимог чинного законодавства або на договірній основі.
    5. Основним узагальнюючим показником фінансових результатів господарської діяльності Підприємства є прибуток.
    6. Чистий прибуток Підприємства, який залишається після покриття матеріально-технічних та прирівняних до них витрат, витрат на оплату праці, внесків передбачених законодавством України, податків та інших платежів до бюджету, оплати за енергоносії та інше, використовуються на матеріально-технічної бази Підприємства для забезпечення безаварійної роботи майна, закріпленого за ним на праві господарського відання, на соціальне забезпечення і матеріальне заохочення працівників в межах і порядку, встановлених чинним законодавством України та колективним договором і додатками до нього.
  2. ОБЛІК ТА ЗВІТНІСТЬ
    1. КП «УФКСТ» здійснює оперативний та бухгалтерський облік результатів роботи, веде статистичну звітність відповідно до чинного законодавства та подає її Державним органам згідно з установленими формами та строками.
    2. Фінансові результати діяльності КП «УФКСТ» визначаються на підставі річного бухгалтерського балансу.
    3. Перевірка фінансової діяльності КП «УФКСТ» проводиться відповідними контролюючими органами в межах їх компетенції, а також аудиторськими службами.
  3. ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ
    1. З метою забезпечення виконання статутних завдань КП «УФКСТ» здійснює в межах чинного законодавства зовнішньоекономічну діяльність безпосередньо або на договірній основі через представництво інших зовнішньоекономічних організацій.
  4. ВНЕСЕННЯ ЗМІН ТА ДОПОВНЕНЬ ДО СТАТУТУ
    1. Зміни та доповнення до Статуту вносяться шляхом затвердження їх Засновником та підлягають обов’язковій державній реєстрації згідно вимог чинного законодавства України.
    2. Директор підприємства має право вийти з ініціативою до Засновника щодо змін та доповнень до Статуту.
  5. ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ КП «УФКСТ»
    (ЛІКВІДАЦІЯ І РЕОРГАНІЗАЦІЯ ПІДПРИЄМСТВА)
    1. Припинення діяльності підприємства здійснюється у формі реорганізації або ліквідації. При реорганізації підприємства (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення), його права та обов’язки переходять до правонаступників.
    2. Ліквідація або реорганізація підприємства проводиться з дотриманням вимог чинного законодавства України. Здійснюється у відповідності до Господарського кодекс3 України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», шляхом його реорганізації або ліквідації.
    3. Ліквідація підприємства здійснюється ліквідаційною комісією, яка створюється Засновником. До складу ліквідаційної комісії включаються представники Засновника та КП «УФКСТ». Порядок і строки ліквідації, а також строк заяви претензій кредиторів визначаються відповідно до вимог чинного законодавства, а у разі банкрутства та ліквідації КП «УФКСТ» за рішенням суду або господарського суду – ліквідаційною комісією, що призначається цими органами.
    4. З моменту призначення ліквідаційної комісії до неї переходять повноваження по управлінню КП «УФКСТ». Ліквідаційна комісія у 3 денний строк з моменту її призначення сповіщає і одному з офіційних органів преси про початок ліквідації КП «УФКСТ» та про строк подання заяв про претензії до неї, оцінює наявне майно КП «УФКСТ» та виявляє його кредиторів та дебіторів і розраховується з ними, вживає заходів до сплати боргів КП «УФКСТ» третім особам, складає ліквідаційний баланс і подає його Засновнику або органу, що призначив ліквідаційну комісію.
    5. Ліквідаційна комісія відповідає за збитки, заподіяні Засновнику, а також третім особам у випадках порушення законодавства при ліквідації Підприємства, в межах та порядку, визначеному чинним законодавством.
    6. Кредитори та інші юридичні особи, які перебувають у договірних відносинах з КП «УФКСТ», що ліквідується, повідомляються про ліквідацію у письмовій формі.
    7. Майно, що залишається після розрахунків з бюджетом, трудовим колективом і кредиторами, переходить у розпорядження власника майна, а кошти спрямовуються до місцевого бюджету.
    8. При реорганізації, ліквідації КП «УФКСТ» працівникам, які звільняються, гарантується додержання їх прав та інтересів відповідно до трудового законодавства України.
    9. КП «УФКСТ» вважається ліквідованим з дня внесення до державного реєстру запису про припинення його діяльності.
  6. СТРОК ДІЯЛЬНОСТІ КП «УФКСТ»
    1. КП «УФКСТ» створюється на невизначений строк, який починається з дати державної реєстрації КП «УФКСТ».

Міський голова                                                                           Юрій ФОМІЧЕВ