ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий вцілому

Сесія:

I

Скликання:

VIII

Проголосовано:

За основу і в цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

18.12.2020

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    25
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    2

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 12-1-VIІІ
12-1-VIІІ Про зміну назви  Служби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Славутицької міської ради та  затвердження Положення про службу у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області

СЛАВУТИЦЬКА МІСЬКА РАДА

ВИШГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

Про зміну назви Служби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Славутицької міської ради та затвердження Положення про службу у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області

Відповідно до законів України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», «Про охорону дитинства», Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов'язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 р. № 866, Порядку забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі дітей, які постраждали від жорстокого поводження, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2020 р. № 585, Порядку провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 жовтня 2008 р. № 905, враховуючи рішення Славутицької міської ради від 15 грудня 2020 року №6-1-VIII «Про зміну назви Славутицької міської ради та виконавчого комітету Славутицької міської ради», керуючись ч. 1 ст. 11, ст. ст.25, 54, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

м і с ь к а р а д а

В И Р І Ш И Л А :

  1. Змінити назву юридичної особи «Служба у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Славутицької міської ради» на «Служба у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Славутицької міської ради» Вишгородського району Київської області» (скорочене найменування юридичної особи – «служба у справах дітей та сім’ї»).
    2. Внести такі зміни до Положення про Службу у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Славутицької міської ради (далі – Положення):
    2.1. Назву «Положення про Службу у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Славутицької міської ради» викласти у такій редакції «Положення про службу у справах дітей та сім'ї виконавчого комітету Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області».
    2.2. Викласти розділ 1 Положення у такій редакції:
    «1. Загальні положення
    1.1. Служба у справах дітей та сім'ї виконавчого комітету Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області (далі – Служба у справах дітей та сім'ї) створена Славутицькою міською радою.
    1.2. Повне найменування: Служба у справах дітей та сім'ї виконавчого комітету Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області.
    Скорочене найменування: Служба у справах дітей та сім'ї.
    Місцезнаходження: 07100, Київська обл., Вишгородський р-н, м. Славутич, Центральна площа, буд. 7.
    1.3. Служба у справах дітей та сім'ї є юридичною особою, має право відкривати рахунки в органах Державної казначейської служби України, має печатку з зображенням Державного Герба України i своїм повним найменуванням та бланк із своїм повним найменуванням.
    1.4. Служба у справах дітей та сім'ї є органом місцевого самоврядування утримується за рахунок коштів місцевого бюджету і є неприбутковою організацію.
    1.5. Служба у справах дітей та сім'ї набуває прав та обов'язків і здійснює їх через свої органи, які діють відповідно цього Положення та закону, має право набувати майно і бути позивачем та відповідачем у суді.
    1.6. Служба у справах дітей та сім'ї забезпечує виконання повноважень, встановлених законодавством України у сфері соціального захисту, соціальної підтримки та надання соціальних послуг дітям, зокрема, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах; з питань поліпшення становища сімей, у тому числі сімей з дітьми, багатодітних та молодих сімей, оздоровлення та відпочинку дітей, попередження насильства в сім’ї, забезпечення рівних прав і можливостей чоловіків та жінок, протидії торгівлі людьми.
    1.7. Служба у справах дітей та сім'ї у своїй діяльності керується Конституцією України, Цивільним Кодексом України, Сімейним Кодексом України, законами України, постановами Верховної Ради України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства соціальної політики України, розпорядженнями голови Київської обласної державної адміністрації, рішеннями Київської обласної ради, наказами начальника служби у справах дітей та сім’ї Київської обласної державної адміністрації, рішеннями Славутицької міської ради та її виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, цим положенням, а також Кодексом етики, честі, порядності, добросовісного та ефективного управління Славутицької територіальної громади, Статутом територіальної громади м. Славутича, регламентом Славутицької міської ради та її виконавчого комітету.
    1.8. Положення про Службу у справах дітей та сім'ї затверджується рішенням міської ради за поданням начальника служби.».
    2.3.Визначені Пункти Положення викласти у такій редакції:
    - «2.14. Інші завдання, покладені Славутицькою міською радою Вишгородського району Київської області та виконавчим комітетом Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області».
    - «6.8. Координує у встановленому порядку роботу Служби з органами державної влади та місцевого самоврядування з питань охорони дитинства».
    - «6.11. Звітує перед міським головою, виконавчим комітетом та міською радою про виконання покладених на Службу завдань та затверджених планів роботи».
    - «6.12. Здійснює інші повноваження, визначені міським головою, виконавчим комітетом, міською радою та діючим законодавством України».
    - «7.2. У разі припинення діяльності Служби у справах дітей та сім'ї передача активів та майна Служби здійснюється у порядку, встановленому Славутицькою міською радою Вишгородського району Київської області та діючим законодавством».
    3. З урахуванням зазначених змін, затвердити Положення про Службу у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Славутицької міської ради Славутицької міської ради Вишгородського району Київської області в новій редакції, що додається.
    4. Начальнику Служби у справах дітей та сім'ї Валентині Дудинській подати документи для державної реєстрації зміни назви юридичної особи, зазначеної в п.1 рішення, в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, після державної реєстрації перейменування засновника в установленому законодавством порядку.
    Міський голова Юрій ФОМІЧЕВ

    18.12.2020
    № 12-1-VIІІ