ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 9

СЛАВУТИЦЬКА МІСЬКА РАДА КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 
Р  І  Ш  Е  Н  Н  Я
 
Про звільнення від орендної плати за оренду комунального майна
 
З метою запобігання негативному розвитку епідемічної ситуації та протидії поширенню коронавірусу COVID-19, підтримки суб’єктів господарювання у зв’язку із призупиненням використання окремими орендарями об’єктів комунальної власності внаслідок карантину, введеного постановою Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2», враховуючи розпорядження міського голови від 17.03.2020 № 60 «Про додаткові заходи, спрямовані на запобігання розповсюдженню в місті Славутич гострих респіраторних вірусних інфекцій, спричинених коронавірусом 2019-nСоV» (зі змінами), керуючись Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», ст. 17, ч. 1 ст. 59,  ст. 60 Закону України  "Про місцеве самоврядування в Україні",
 
м і с ь к а   р а д а
 
В И Р І Ш И Л А :
 
          1. Звільнити з 17.03.2020 до завершення карантину від сплати за оренду майна комунальної власності територіальної громади міста Славутича орендарів:
          - що використовують орендоване майно для діяльності, яка заборонена постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19» та розпорядженням міського голови від 17.03.2020 № 60 «Про додаткові заходи, спрямовані на запобігання розповсюдженню в місті Славутич гострих респіраторних вірусних інфекцій, спричинених коронавірусом 2019-nСоV» (зі змінами).
          2. Орендодавцям об’єктів комунальної власності територіальної громади міста Славутича до завершення карантину не нараховувати орендну плату орендарям, зазначеним в пункті 1 рішення, за умови отримання від орендаря заяви щодо неможливості  та фактичного невикористання орендованого майна на період карантину.
          3. У випадку, якщо до закінчення строку карантину орендар отримує можливість та має намір використовувати об’єкт оренди, таке використання здійснюється лише після письмового повідомлення про це орендодавцю.
          4.  У випадку направлення орендарем заяви про неможливість використання об’єкта оренди, передбаченого пунктом 1 рішення, та подальшого встановлення орендодавцем протягом строку карантину факту використання орендарем об’єкта оренди – орендна плата підлягає нарахуванню та сплаті в повному обсязі, передбаченому договором оренди.
          5. Не нараховувати орендарям нерухомого та іншого індивідуально визначеного майна комунальної власності територіальної громади міста Славутича пеню за несвоєчасну або в неповному обсязі перераховану орендну плату та відшкодування витрат орендодавця згідно рахунків, що були виставлені в період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, по останній календарний день місяця, в якому завершується його дія.
          6. Застосування цього рішення не потребує внесення змін до договорів оренди майна територіальної громади міста Славутича.
          7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на орендодавців майна комунальної власності.
 
 
Міський голова Юрій ФОМІЧЕВ
___________________