ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4.1

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Міська комплексна програма «Здоров’я Славутичан»
 
на 2016- 2017 роки
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Славутич 2016

Міська комплексна програма
«Здоров’я Славутичан» на 2016-2018 роки
 
Скорочення, прийняті у даній Програмі
 
ГРВІ - Гострі респіраторні вірусні інфекції
ДЗ «СМСЧ №5 МОЗ України» - Державний заклад «Спеціалізована медико-санітарна частина №5 МОЗ України»
Міськвиконком - Виконавчий комітет Славутицької міської ради
МОЗ України Міністерство охорони здоров’я України
 
Паспорт Програми
 
Ініціатор розробки Виконавчий комітет Славутицької міської ради
Розробник Програми ДЗ «СМСЧ №5 МОЗ України»
Виконавці ДЗ «СМСЧ №5 МОЗ України»,
Славутицька міська рада
Термін реалізації 2016-2017 роки
Перелік бюджетів, які беруть участь у виконанні програми Державний та міський бюджети в межах державних та галузевих медичних програм, кошти підприємств ДСП ЧАЕС та ВП АРС, а також інші джерела, не заборонені законодавством
Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для виконання програми, всього, тис. грн. Встановлюється окремим рішенням при формуванні бюджетів на відповідний фінансовий рік
 
 
  1. Загальні положення і визначення проблеми
 
Підготовка даної Програми обумовлена необхідністю належного медичного забезпечення жителів міста, зокрема, працівників ДСП ЧАЕС та персоналу, пов’язаного з реалізацією міжнародних проектів на промисловому майданчику ЧАЕС.
Надання медичної населенню міста проводить Державний заклад «Спеціалізована медико-санітарна частина № 5 Міністерства охорони здоров’я України», який має вищу акредитаційну категорію, ліцензію на медичну практику.
На даний час ДЗ «СМСЧ № 5 МОЗ України» обслуговує населення   в кількості  26 534  чол., в том числі 25 006 – населення міста та 1528  іногородніх працюючих на  підприємствах та організаціях міста.
В структуру ДЗ «СМСЧ № 5 МОЗ України»  входить поліклініка, стаціонар на 120 ліжок, лікувально-діагностичні  відділення, відділення профілактики, здоровпункти.
За 2015 рік маємо наступні показники: народжуваність 9,2 (2014р. – 10,1) відмічається зниження показника, смертність 6,6 (2014р. – 5,7) відмічається підвищення показника, приріст населення склав 2,6 (2014р. – 4,4). Знизилась захворюваність   серед дорослого населення 388,5 (2014р. – 378,5) випадки на 1000 дорослого населення, дитячого населення 1601,5 (2014р. – 1648,6) випадків на 1000 дитячого населення, майже на тому рівні, захворюваності на злоякісні новоутворення збільшилась 168,0 (2014р.- 131,4) на 100 000 населення, показник захворюваності на туберкульоз зменшився і складає 4,0 (2014р. – 32,0). Рівень первинної інвалідності осіб працездатного віку складає 38,4 (2014р. – 36,3).
             Не дивлячись на скрутне становище, недофінансування,  ДЗ «СМСЧ №5 МОЗ України» з гідністю виконує свої функціональні обов'язки по наданню населенню міста медичної допомоги, а також здійснює укріплення матеріально-технічної бази, а саме в 2015 році:
Проводилось технічне обслуговування і ремонт медичного обладнання, повірка обладнання, метрологічні вимірювання медтехніки. Відремонтовано томограф, який довгий час не працював.
Оплачено послуги з виготовлення технічних паспортів на будинки та споруди закладу.
  Протягом року за рахунок коштів спеціального фонду бюджету проводилася закупівля миючих та чистячи засобів, медичних бланків, канцелярського приладдя,будівельних та сантехнічних матеріалів, паливно-мастильних матеріалів. За рахунок власних коштів проводився ремонт автотранспорту, придбання запчастин до нього, страхування водіїв та автомобілів.
Проведено роботи в рамках підготовки до зими: промивка внутрішніх та зовнішніх мереж.
Придбано оргтехніку для заміни застарілої, також придбано медичні шафи та інструментальні столи для відділень закладу.
         Придбано спецодяг для працівників.
Фінансування ДЗ «СМСЧ №5 МОЗ України» в 2016 році здійснюється за рахунок медичної субвенції та залишається вкрай  незадовільним. Загальний обсяг фінансування становить близько 35% від фінансування 2015 року. Затверджених коштів недостатньо навіть для виплати  заробітної плати. Відсутні кошти на оплату комунальних послуг, придбання продуктів харчування, виплати Пенсійному фонду,  придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю, оплати послуг.
 
           ІІ. Мета та завдання програми
 
Метою програми є підвищення якості та ефективності медико-санітарної допомоги населенню м. Славутича та створення належних умов для функціонування системи охорони здоров’я міста.
 
ІІІ. Джерела фінансування
 
Фінансування заходів, визначених програмою, здійснюється за рахунок коштів міського бюджету та інших джерел, незаборонених законодавством.
 
ІV. Заходи з виконання програми
 
№ з/п Зміст заходу Період виконання Необхідне фінансування, тис. грн. на рік Відповідальний за виконання
Забезпечення функціонування  державного закладу «Спеціалізованої медико-санітарної частини № 5 МОЗ України», в т.ч.:
 
  • Оплата праці (виплата за посадовими окладами,нічні, святкові, матеріальна допомога на оздоровлення) – 5500,0 тис. грн.;
  • Нарахування на заробітну плату – 1 210,0 тис. грн.
  • Предмети, матеріали, обладнання та інвентар (придбання миючих, чистячих засобів, пального та запчастин до санітарного транспорту, придбання медичних бланків та журналів, придбання видаткового матеріалу для господарських потреб закладу, матеріалів для проведення ремонтних робіт власними силами, придбання засобів пожежної безпеки, постільної білизни, спецодягу та інше) – 900,0 тис. грн.
  • Медикаменти та перев'язувальні матеріали (медичний кисень, наркотичні засоби, реактиви для лабораторних досліджень, видатковий матеріал для діагностичних досліджень, деззасоби, ліки, видатковий матеріал для лікувальних підрозділів) – 2 000,0 тис. грн.
  • Продукти харчування (придбання хліба, круп, овочів, м’ясопродуктів для харчування хворих в умовах стаціонару ) – 390,0 тис. грн.
  • Оплата послуг (крім комунальних) (оплата за обслуговування медичної техніки, повірка медичного обладнання, вивіз та утилізація сміття, обслуговування ліфтів, послуги з доставки медгазів, атестація робочих місць, оплата послуг позавідомчої охорони, оплата послуг зв’язку та ін. )- 500,0 тис. грн.
  • Оплата теплопостачання - 7300,0 тис. грн.
  • Оплата водопостачання і водовідведення – 300,0 тис. грн.
  • Оплата електроенергії – 700,0 тис. грн.
  • Виплата пенсій і допомоги – 700,0 тис. грн.
 
2016-2017 роки 19 500,0 Міськвиконком
ДЗ «СМСЧ №5 МОЗ України»
 
 
  1. Очікувані результати програми:
 
  • Збереження функціонування закладу вцілому.
  • Підвищення ефективності роботи системи охорони здоров’я у місті.
  • Мінімізація дефіциту (зменшення) коштів державного бюджету на утримання підрозділів ДЗ «СМСЧ №5 МОЗ України».
  • Підвищення ефективності профілактики захворюваності населення, в тому числі: інфекційних захворювань, туберкульозу, цукрового діабету та інших.
  • Збереження та зміцнення надання спеціалізованої  медико-санітарної допомоги.
 
  1. Координація та контроль за виконанням програми
 
Координація та контроль за виконанням програми покладається на постійну депутатську комісію ради з питань науки, освіти, охорони здоров’я, медичного обслуговування, соціального захисту населення, зв’язків з громадськими організаціями, об’єднаннями та першого заступника міського голови